Králík na kapustě

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Králíka rozporcujeme, porce osolíme a opepříme. Cibuli nakrálíme, česnek rozmačkneme a pokrájíme, kapustu nakrájíme na čtverečky. Do pekáče (používám "železňák) dáme půlku pokrájené kapusty, na to půlku nakrájené cibule a půlku česneku. Poklademe porcemi králíka a na každou porci dáme plátek anglické slaniny cca 3 mm silné. Potom opět cibuli a česnek, na závěr kapustu. Podlijeme jen trošičkou (1 dcl) vody, přiklopíme a pečeme v troubě cca 1 až 1 a 1/2 hodiny.
2
Výsledný efekt: kapusta by měla být rozpečená na kašičku spolu s cibulí a česnekem, králíček pod slaninkou nádherně červený.
3
S bramborovým knedlíkem nebo brambory je to mňamka "eintopf". S díky paní Poppové..
4
Výborné i tento recept s kotletami.
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Kapusta Králík Pepř mletý Sůl Voda

Komentáře k receptu

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    14. 8. 2006 06:29

    Je to vynikající.Vůbec jsem nepodlévala,maso i kapusta pustí šťávu.Na spodek pekáče jsem pod kapustu dala syrové na kolečka nakrájené brambory,takže celý oběd byl z jednoho pekáče.

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    12. 8. 2006 14:08

    Kdo má rád kapustu, tak můžu recept jen doporučit. Je to opravdu velmi dobré. Oproti receptu jsem jen více podlila vodou, do které jsem přidala 1 kostku masoxu. Jako příloha byly brambory a myslím si, že s bramborovým knedlíkem to musí být ještě lepší. Díky za recept.

Abecední seznam: