KRÁLÍK CIBULÁŘ

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks králík
    • 100
      g slanina
    • 300
      g cibule
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      špetka tymián
    • 1
      lžička pepř celý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Králičí hlavu odřízneme, vykrojíme z ní oči, usekneme čelist, dobře vypereme a dáme vařit na polévku. Játra opečeme na oleji a hotová nakrájíme na plátky a přidáme k hotovému králičímu masu.
2
Na vyškvařené slanině zpěníme drobně nakrájenou cibuli do zlatova. Na ni přidáme očištěné, vyprané porce králíka. Osolíme je a chvíli osmahneme. Potom ještě přidáme bobkový list, tymián a pepř. Podlijeme vývarem z králičí hlavy a dusíme doměkka za občasného přilívání horkého vývaru.
3
Měkké porce králíka dáme do jiné nádoby, šťávu z něho propasírujeme, aby dřeň z cibule přišla do šťávy, a maso se šťávou krátce povaříme.
4
Podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkami

Komentáře k receptu

  • Petr
    Petr |

    10. 9. 2011 17:03

    Jak dlouho se to ma priblizne dusit?