Kotlety plněné sýrem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks steaky z kotlety
    • 12
      plátek eidam sýr
    • 2
      ks tavený sýr
    • 6
      plátek uzené maso (Anglická krkovice, moravské uzené nebo podobné)
    • 100
      g sýr niva
    • 0,5
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • bylinky Čerstvé (bazalka, tymián, máta)
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks nakládané okurky
    • 1
      kostka maggi bylinky (Bazalka a tymián)
    • worcestrová omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kotlety nařízneme až ke kosti, lehce naklepeme. Vnitřek kapsy lehce osolíme a opepříme. Vnitřek vyložíme plátkem eidamu. Nadrobíme nivu, smícháme vidličkou s tavenými sýry, přidáme najemno nakrájenou cibuli, okurku, prolisovaný česnek, nasekané bylinky a promícháme. Vzniklou pastu klademe na plátek uzeného, zarolujeme, vložíme do kapes v kotletách. Sepneme párátky nebo jehlami. Povrch kotlet lehce posolíme a smažíme v rozpáleném oleji.
2
Hotové kotlety naskládáme do pekáčku, do výpeku na pánvi dáme lžíci mouky, opražíme, zalijeme vodou a krátce povaříme. Zakápneme worcesterem (nemusí být), nadrobíme bylinkovou kostku a ještě chvíli vaříme. Vzniklou šťávou zalijeme kotlety v pekáčku a v troubě pečeme na 250 °C asi 30 minut. Během zapékání kotlety jednou obrátíme. Pak na každou kotletu položíme plátek eidamu a ještě chvíli zapékáme.
3
Podáváme s hranolky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.