Koláčky kynuté

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Kvásek
    • 60
      g droždí
    • 6
      kostka cukr
    • 1
      hrnek mléko
    • polohrubá mouka trochu
  • Těsto
    • 250
      g tuk 100% (Omega)
    • 500
      g polohrubá mouka
    • citronová kůra nastrouhaná - trochu
    • 1
      vejce na potření koláčků

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uděláme kvásek a necháme vykynout. Než nám kvásek vykyne, tak nastrouháme tuk na hrubším struhadle a necháme ho povolit na řídkou kašičku. Do něj přidáme nastrouhaný citrón, 2 vejce, vykynutý kvásek a mícháme. Nakonec postupně přisypáváme mouku, až vznikne krásné těsto co se nelepí na stěnu mísy (už nenecháváme kynout).
2
Z těsta děláme malé kuličky, které pokládáme na plech (bez vymazání i bez mouky) uděláme skleničkou dolík a potřeme rozšlehaným vajíčkem okraj koláčku. A plníme náplní makovou, tvarohovou...
3
Dáme péct do předehřáté trouby asi na 180 °C. Po upečení pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu

  • Iva
    Iva |

    24. 1. 2007 11:14

    Koláčky jsou výborné dík za skvělý recept

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    28. 9. 2006 19:15

    Nekynuté proto, že zadělané TĚSTO se nenechává kynout...

  • Zdenka Rysová
    Zdenka Rysová |

    28. 9. 2006 18:22

    no nechápu proč nekynuté když ´první krok receptu je necháme vzejít kvásek....