• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ
    • Recepty.cz
    • Koláč s broskvemi a smetanovou pěnou
    Napište svůj komentář k receptu

    Koláč s broskvemi a smetanovou pěnou

    autor: haluška50
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: 60 minut
    obtížnost: snadné
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Koláč s broskvemi a smetanovou pěnou
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Těsto
      • 500
        g polohrubá mouka
      • 1
        kostka droždí
      • 100
        g cukr
      • 250
        ml mléko
      • 150
        g máslo
      • 1
        ks vejce
      • citronová kůra
      • 1
        broskvový kompot
    • Náplň
      • 100
        g cukr
      • 200
        g polohrubá mouka
      • 200
        g máslo
      • 1
        lžička skořice
      • strouhaný kokos nebo rozinky
    • Smetanová pěna
      • 1
        želatina
      • šťáva z broskvového kompotu
      • 1
        balení vanilkový cukr
      • 300
        ml smetana ke šlehání

    Postup přípravy receptu

    1
    Těsto: v troše mléka a 1 lžičky cukru necháme vzejít kvásek, poté ho přidáme k mouce, změkklému máslu, vejci, cukru, citronové kůře (z půl citronu) a zapracujeme. Přidáme tolik mléka, aby nám vzniklo hladké tužší těsto, které necháme kynout asi 30 min. v teple.
    2
    Náplň: promícháme všechny suroviny - vznikne nám jakási drobenka, kterou napníme broskve.Vykynuté těsto rozválíme do velikosti klasického velkého plechu, který vymažeme a dáme doněj těsto - na těsto přijdou naplněné broskve směrem dolů. Pečeme zvolna asi 35 minut. Po upečení necháme vychladnout a potřeme smetanovou pěnou, kterou necháme ztuhnout.
    3
    Smetanová pěna: smetanu do tuha ušleháme a dáme stranou. Želatinu připravíme dle návodu s tím rozdílem, že místo vody použijeme kompotovou šťávu. Vmícháme do ušlehané šlehačky a natřeme na koláč.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

    Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

    Ostružinový koláč s broskvemi

    Ostružinový koláč s broskvemi

    Těstoviny s broskvemi a tvarohem

    Těstoviny s broskvemi a tvarohem

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • englicka
      englicka | 12. 2. 2007 14:58

      Ano konzervované,ty jsou půlené,do těch půlek dáme náplň a náplní dolů na těsto.

    • jiřina
      jiřina | 12. 2. 2007 12:31

      ty brosve jsou půlený že?? takže tou naplněnou půlkou dolů???

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
    Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Broskvový kompot Citronová kůra Cukr Droždí Máslo Mléko Polohrubá mouka Skořice Smetana ke šlehání Šťáva z broskvového kompotu Strouhaný kokos Vanilkový cukr Vejce Želatina
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Cuketový makovec

    Cuketový makovec

    Chutní šnečci

    Chutní šnečci

    Měkké perníčky

    Měkké perníčky

    Zapečený bulgur

    Zapečený bulgur

    Halušky podle Daniely

    Halušky podle Daniely

    Citronový krém s tvarohem

    Citronový krém s tvarohem

    Houbové rizito (rýže) po našem

    Houbové rizito (rýže) po našem

    Hovězí na kari s česnekem

    Hovězí na kari s česnekem

    Kuřecí maso se šunkou a hermelínem

    Kuřecí maso se šunkou a hermelínem

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    20 minut
    Hrášková polévka s lososem

    Hrášková polévka s lososem

    30 minut
    Quesadilla s kuřecím masem a koriandrovou smetanou

    Quesadilla s kuřecím masem a…

    15 minut
    Těstovinový salát s tuňákem a mozzarellou

    Těstovinový salát s tuňákem a…

    30 minut
    Dýňová tofu pomazánka

    Dýňová tofu pomazánka

    90 minut
    Borůvkový cheesecake

    Borůvkový cheesecake

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    110 minut
    Citronový dort s třešněmi

    Citronový dort s třešněmi

    Poslední sledované recepty

    25
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    24
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    23
    Sušené maso
    Sušené maso
    22
    Cookies (Sušenky)
    Cookies (Sušenky)
    22
    Míša řezy
    Míša řezy

    Zajímavé články

    Rajská omáčka s hovězím masem: Recept Přemka Forejta budete milovat!
    Rajská omáčka s hovězím masem: Recept Přemka…
    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7 receptů na celý týden!
    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7…
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky, buchty, koláče i vdolky
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky…
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky: Skvělý oběd z jednoho pekáče
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky:…
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z mletého masa!
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z…

    Sledujte nás

    AHA.cz Výbuch citů Burešové! Jsem úplně v pr*eli, pokutu zaplatím

    Výbuch citů Burešové! Jsem úplně v pr*eli, pokutu zaplatím

    AHA.cz Gott běhal za modelkami do šatny! Já jsem si Karla celý život vážila, ale ...

    Gott běhal za modelkami do šatny! Já jsem si Karla celý život vážila, ale ...

    AHA.cz Deník Aha! 20.4.2021

    Deník Aha! 20.4.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo konečně zaboduje v práci?

    Horoskop na tento týden: Kdo konečně zaboduje v práci?

    Dáma.cz Seriál Ulice: Márovi hrozí vězení, půjde Blance o život?

    Seriál Ulice: Márovi hrozí vězení, půjde Blance o život?

    Ženy.cz Navzdory pandemii: Nové české módní značky, které byste měli znát!

    Navzdory pandemii: Nové české módní značky, které byste měli znát!

    Maminka.cz Sednout! Ticho! A k tabuli půjde... české školství! Tohle video si dejte

    Sednout! Ticho! A k tabuli půjde... české školství! Tohle video si dejte

    Reflex.cz Vladimír Mertlík: Socani v módu sebedestrukce. Konec nejstarší české strany je na spadnutí

    Vladimír Mertlík: Socani v módu sebedestrukce. Konec nejstarší české strany je na spadnutí

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Kapkové zavlažování: Šetří čas, peníze a funguje i proti plevelu

    Kapkové zavlažování: Šetří čas, peníze a funguje i proti plevelu

    • Recepty.cz
    • Koláč s broskvemi a smetanovou pěnou
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí