• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Koláč Ladovy babičky
    Napište svůj komentář k receptu

    Koláč Ladovy babičky

    autor: bee21
    0.0
    moje hodnoceni
    4.8
    hodnotilo: 8
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Koláč Ladovy babičky
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        hrnek hrubá mouka
      • 1
        hrnek cukr krystal
      • tuk 1/8 z kostky
      • 1
        balíček vanilkový cukr
      • 1
        hrnek polohrubá mouka
      • 2
        ks vejce
      • 0,50
        hrnek mléko
      • 1
        balíček prášek do pečiva
      • ovoce nejlépe švestky

    Postup přípravy receptu

    1
    Z hrubé mouky, cukru, tuku a vanilkového cukru "užmouláme" žmolenku. Z této žmolenky odebereme 1/3 stranou. Ke zbývajícím 2/3 přidáme polohrubou mouku, 2 vejce, mléko a prášek do pečiva a zpracujeme v těsto. Plech vyložíme pečícím papírem, nalijeme na něj těsto a poklademe ovocem. Posypeme odloženou 1/3 žmolenky. Vložíme do předehřáté trouby a ztlumíme na minimum. Pečeme do růžova.
    2
    Tento recept je nejméně milionkrát osvědčený a vždy nejdéle do hodiny zmizí.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Trojbarevný koláč naší babičky

    Trojbarevný koláč naší babičky

    Jablkový koláč od babičky

    Jablkový koláč od babičky

    Dort babičky Kupcové

    Dort babičky Kupcové

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • nnln | 13. 7. 2011 12:43

      Já jsem právě taky myslela. Nedokážu si představit, jak by z těch 30 gramů ta drobenka vypadala.. By to drobenka ani nebyla. Mě babička drobenku učila jako přibližně stejný poměr tuku, cukru a mouky

    • Ladia
      Ladia | 13. 7. 2011 12:11

      1/8 z kostky tuku, který má 250 g je 31,25 gramů, což je blbost z toho drobenku neuděláte ;-) Je to klasická osminka, jak se prodává např. másla, tedy 125 g.

    • Zuzka
      Zuzka | 13. 7. 2011 10:37

      Nelka má určitě pravdu, Veronika odpovídá Simče v komentářích, že ji intuice nezklamala, že je to opravdu 125 g, i logicky je to podle mě správně. 1/8 kostky je nic....

    • Tereza T
      Tereza T | 12. 7. 2011 12:02

      Ne, opravdu nemá.

    • nnln | 12. 7. 2011 11:55

      Opravdu tam nemá být 1/8 z kila? těch 125 g jak píše Zuzka? ta 1/8 z kostky mi na 2 hrnky mouky připadá hrozně málo..

    • Tereza T
      Tereza T | 12. 7. 2011 11:41

      Opraveno, díky.

    • Zuzka
      Zuzka | 12. 7. 2011 11:02

      No sice je napsáno kostka, ale v komentáři z roku 2009 se Simča ptá, kolik je 1/8 tuku, takže ingredience byly asi jinak....Údajně by mělo být 125 g tuku?????

    • nnln | 11. 7. 2011 23:04

      Tady je myšleno určitě kostka hery nebo jiného tuku na pečení. Mají hmotnost 250g. A máslo určitě být může, je chuťově lepší než tuky na pečení, ale taky dražší a v tom upečeném těstě to až tak poznat není. Ale použít určitě můžete.

    • milucka | 11. 7. 2011 20:55

      Kolik je prosim kostka tuku? Mohu pouzit maslo?

    • <mllo
      <mllo | 19. 11. 2010 18:31

      :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-! :-! :-! :-! :-! :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S

    • Petra Bukovská
      Petra Bukovská | 28. 8. 2010 10:16

      Moc dobré, všichni chválili. Dávám za 1.Petra

    • Naďa Lhotáková
      Naďa Lhotáková | 21. 8. 2010 20:00

      Vyzkoušeno,opravdu křehký,chutný.A velmi rychlýýý.Díky za receptík!

    • Veronika Lindner
      Veronika Lindner | 20. 5. 2009 13:18

      Ano,Simco,vase kucharska intuice vam napovida spravne.Ja uz to ani nepocitam pokolikate ja tenhle kolac pecu.Az je v nem to nejruznejsi ovoce,muj muz by se po nem pokazde "uzral".Kdybych mohla,dam jeste jednu velkou jednicku!

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 22. 4. 2009 16:26

      Mám dotaz - 1/8 kostky tuku se vážně myslí 1/8 z 250 g? A nebo osminka tuku, tedy 1/8 z kila? On je to fakt rozdíl 31g nebo 125 g.... Díky z odpověď - Simča (PS. tedy kuchařská intuice celkem zkušené hospodyně mi napovídá, že těch 125g bude správně, ale netuším, zda napovídá dobře...)

    • jana vrbova
      jana vrbova | 22. 4. 2009 14:00

      Zdeni děkuji.Tak takto peči i já,a tak mi to trošku bylo divné.Ale koláč je opravdu moc dobrý.Příště dám více jablek,ono se zdá,že je těsta málo,ale pak nabyde,tak se nebojte dát tak 8-10 jablíček.Je šťavnatý,a myslím,že nedožije zítřka.

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 22. 4. 2009 12:38

      Tento koláč je u nás již mnoho let stálicí, ale říkáme mu "drobenková buchta". Nevím, proč jej péct na minimum, já peču všechny takové ty obyčejné lité buchty tak, že vložím do trouby rozpálené na 200°C a po 10 minutách snížím teplotu tak na 160-170°C.

    • jana vrbova
      jana vrbova | 22. 4. 2009 11:57

      Může mi prosím autor říct,proč se to peče na tak málo stupňů.Teď jsem koláč dopekla s jablíčky a mandarinkami z kompotu,vypadá moc dobře a chutná též výborně.Ke konci jsem malinko přidala stupňů,bála jsem se,aby koláč nebyl vysušený.Děkuji.

    • Veronika Lindner
      Veronika Lindner | 2. 1. 2009 16:47

      Tak jsem ten kolac prave dopekla z jahodama.Kdyby nebyl horky,tak uz by byl urcite nakrojeny.Musim ten recept zase pochvalit!

    • Veronika Lindner
      Veronika Lindner | 17. 3. 2008 17:08

      Tenhle kolac uz patri k nasemu zivotu: delam ho kazdy tyden,do dvou dnu je pryc.Sestra si na nej taky naucila muze a syna,tak si vzdycky piseme,kde vydrzel dele.Je to zkratka dobrota!

    • Káča
      Káča | 10. 2. 2008 11:32

      Jsem moc ráda, že chutnalo :o)

    • HANKA
      HANKA | 5. 2. 2008 10:33

      Pekla jsem ho tuto sobotu se švest.+ meruň.zmraž.-výborný.Zpočátku jsem měla strach z pečení/ztlumení trouby na minim./pekla jsem klasicky elektr.trouba na 180°C pak na100 °C.Dávám 1 a díky!

    • Veronika Lindner
      Veronika Lindner | 4. 2. 2008 18:03

      Teda tenhle recept je vec:mam ho vyzkouseny uz s jablky,hruskami,svestkami,merunky,pomerance a rybiz.Dala jsem ho i me sestre a ta ho dala kamaradce.Kdyz ten kolac udelam,do dvou dni zmizi.Manzel se pokazde olizuje.Jeste jednou dekuji.

    • Káča -
      Káča - | 21. 10. 2007 21:51

      Viďte, paní Veroniko :o) Jsem ráda, že chutnalo

    • Veronika Lindner
      Veronika Lindner | 21. 10. 2007 10:31

      Kolac je vyborny,uz ho delam podruhe.Poprve ze svestkama,ted z merunkama.Dekuji za recept

    • Jana
      Jana | 9. 10. 2007 10:01

      Podobný recept znám, chutná mi i s jablky.

    • Jana z VM
      Jana z VM | 9. 10. 2007 07:01

      Opravdu ráda bych vyzkoušela se švestkami, ale u nás na Vysočině nemáme ani jednu, ze všech našich 20 stromů švestky spadly :( a kupovaný nejsou dobrý..... tak až snad za rok !

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
    Moučníky Koláče Pečení Oslava Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hrubá mouka Mléko Ovoce Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tuk Vanilkový cukr Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Jednoduchá česneková pomazánka na chlebíčky

    Jednoduchá česneková pomazánka na…

    Apple pie

    Apple pie

    Celerový salát s jablkem

    Celerový salát s jablkem

    Tvarůžková pomazánka extra

    Tvarůžková pomazánka extra

    Bohaté řízky

    Bohaté řízky

    Koláčky

    Koláčky

    Pečené kuřecí s chřestem

    Pečené kuřecí s chřestem

    Čokoládové buchtičky s čokoládovým pudinkem

    Čokoládové buchtičky s čokoládovým…

    Krém na zdobení dortů

    Krém na zdobení dortů

    Doporučujeme

    95 minut
    Hovězí sekaná Wellington

    Hovězí sekaná Wellington

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    37
    Ananasovo-kokosový chlebíček
    Ananasovo-kokosový…
    35
    Restované brambory - zázvorové
    Restované brambory -…
    30
    Křupavý bůček na hruškách a badyánu
    Křupavý bůček na…
    30
    Nudle s cuketou a šunkou
    Nudle s cuketou a šunkou
    29
    Špagety s cuketou a olivami
    Špagety s cuketou a…

    Zajímavé články

    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…

    Sledujte nás

    AHA.cz Změny na Nově: PROČ SE ZBAVILI POLÍVKY? A víme, kdy zavřou Ordinaci!

    Změny na Nově: PROČ SE ZBAVILI POLÍVKY? A víme, kdy zavřou Ordinaci!

    AHA.cz Čvančarová na pranýři: VRAŽEDNÝ MODEL I ORTEL

    Čvančarová na pranýři: VRAŽEDNÝ MODEL I ORTEL

    AHA.cz Deník Aha! 20.1.2021

    Deník Aha! 20.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Dáma.cz Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Ženy.cz Kaia, Lila, Leni: Jak dcery topmodelek dobývají módní svět

    Kaia, Lila, Leni: Jak dcery topmodelek dobývají módní svět

    Maminka.cz Dokáže si hrát bez vaší pozornosti? Ne? Možná si za to můžete sami!

    Dokáže si hrát bez vaší pozornosti? Ne? Možná si za to můžete sami!

    Reflex.cz Vladimír Mertlík: Židenický fašistický puč aneb zn. Udělej si sám!

    Vladimír Mertlík: Židenický fašistický puč aneb zn. Udělej si sám!

    E15.cz Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Abecedazahrady Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    Další doporučené recepty:

    Koláč císařovny Sisi
    Koláč císařovny Sisi
    Koláč Cholera
    Koláč Cholera
    Koláč inspirován tiramisu
    Koláč inspirován tiramisu
    Koláč místo žemlovky
    Koláč místo žemlovky
    Koláč na oplatce
    Koláč na oplatce
    Koláč pro medvěda
    Koláč pro medvěda
    • Recepty.cz
    • Koláč Ladovy babičky
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí