Kokosové krevety

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g krevety Syrové
    • 2
      lžíce omáčka hoisin
    • 0,3
      šálek limetková šťáva
    • 1
      lžička zázvor Čerstvě strouhaný
    • 0,5
      lžička sůl
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      šálek pivo
    • hladká mouka Na obalování
    • 1,5
      šálek strouhaný kokos Čerstvý nahrubo
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháme hoisin omáčku, limetkovou šťávu a zázvor a do této směsi dáme čerstvé oloupané a vykuchané krevety marinovat aspoň na dvě hodiny. Občas promícháme. V jiné misce smícháme mouku se solí, přidáme rozšlehaná vejce, lžíci oleje a pivo, promícháme na těstíčko a necháme v chladu chvilku odstát.
2
Z krevet slijeme všechnu tekutinu, osušíme a obalujeme nejdříve v mouce, pak v těstíčku a nakonec ve strouhaném kokosu. Kokos mírně přitlačíme, aby neopadával, případně krevetu obalíme v kokosu dvakrát. Obalené krevety rychle smažíme dozlatova (asi minutu) ve friťáku nebo ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje.
3
Podáváme s nějakým typem sladkokyselé studené omáčky.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.