Knedlíky v USA

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: kriward01

Suroviny

Vložit do nákupu
    • polohrubá mouka
    • 0,5
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      ks houska na kostičky, nebo bagel nebo toastový chléb
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • mléko tolik, aby se těsto nelepilo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Udělat dvě šišky, dát do vroucí vody a vařit cca 13 minut a pak otočit a vařit dalších tak 12 minut - hospodské knedlíky, (ty jsou zadělávány vodou a místo prášku do pečiva je droždí).

Komentáře k receptu

  • possum *
    possum * |

    19. 4. 2007 13:02

    Petre, jsem rada, ze jsi upresnil to vyhozeni stare. :-)))) Mela jsem Panasonic (strasne starou 750W) Ted mam Samsung 1000W. Par lidi to tu uz zkusilo, a po prvnim pokusu, kdy si to vyzkousely nemaji problem.:-)

  • Petr Kazik
    Petr Kazik |

    18. 4. 2007 19:56

    Jeste pro Petru, v Australii dela knedle Gabi, zkus se zeptat ji - cikina1@hotmail.com

  • Petr Kazik
    Petr Kazik |

    18. 4. 2007 19:55

    Radko possum, co mas za mikrovlnku? ja to zkousel parkrat a moc mi to neslo,mozna bych mel vyhodit tu moji starou.( mikrovlnku)

  • possum *
    possum * |

    17. 4. 2007 13:12

    Marketo, chutna to jako tradicni houskove knedliky. Recept jsem nevymyslela, ale roky zpatky dostala od jedne pani. Ted je samozrejme delam podle receptu Petra v mikrovlnce, ale davam vsechny 3 hrnky naraz. :-)

  • Hana vac.
    Hana vac. |

    17. 4. 2007 01:48

    Pouzijte semolinu,davam napul s hladkou moukou,trosku vic hladke.Namacim do mleka s vejcem bagetu nadrobenou rukama.Delam kvasek teple mleko+suche drozdi.Varim na pare.Jsou vyborne

  • Anonym
    Anonym |

    15. 4. 2007 17:17

    http://www.slovczechvar.com/new/ Tady v tom obchode maji take mouku a dalsi ceske veci na vareni

  • Marketa
    Marketa |

    15. 4. 2007 17:15

    A chutna to opravdu jako tradicni knedliky z hrube mouky? Ja jsem taky v USA, nechavam si mouku posilat ze zasilkoveho obchodu {www.czechtempo.com}, ale bylo by samozrejme levnejsi delat je z hladke, jen mam strach, ze to nebude stejne.

  • possum *
    possum * |

    13. 4. 2007 15:25

    Petro, nevim presne, ktery recept chces? :-) Houskove varene na pare: 1 hrnek plain mouky, 1 hrnek selfraising mouky, 1 vejce, 1 hrnek vody (ne uplne plny), par platku bileho (toast) chleba nebo rohlik, spetka soli. Umicham v Kenwood a rukama namocenyma ve vode udelam sisky. Varim nad parou(mam velkej hrnec, na ktery mam plat s dirama, ktery jemne posprejuju olejem) asi 25 minut. Ted ale delam ty v mikrovlnce, http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JPQNPMNSF&id_kategorie=JNLOIRK5 ale dam vsechny 3 hrnky naraz a vlnim 2.30 minut. Potom mam taky recept na bramborovy z instant mashed potato v mikrovlnce. Jestli chces, klikni si na possum a vlevo dole mas muj mail.

  • Petra
    Petra |

    13. 4. 2007 04:59

    Possum, ziji v Australii a zajima me vas recept na knedliky. Poradite mi? Ja jsem tady pouze zkusila bramborove knedliky(uspesne) : )

  • Hana vac.
    Hana vac. |

    12. 4. 2007 22:39

    Take pouzivam trochu semoliny,pridam k hladke mouce.Knedliky nevarim ve vode,ale na pare.Na parak se da platynko(nebo uterka),knedliky potru na stranach ktere se spolu dotykaji olejem prikreju je prebyvajici uterkou,priklopim a varim presne 23 minut(od doby varu).Hned jak se vyndaji,propichat a krajet niti.

  • Petr Kazik
    Petr Kazik |

    12. 4. 2007 22:20

    ahoj, ja jsem v toronte a taky obcas dostanu chut na knedlik, pridal jsem sem recept " knedliky z mikrovlnky" ten taky docela funguje, zvlast kdyz nemate moc casu

  • Mirka Mikulaskova
    Mirka Mikulaskova |

    12. 4. 2007 03:34

    Take ziji v USA, no a je uplne jedno, jestli pouziji Wondru(mixing flour), nebo GOLD MEDAL All purpose, vzdycky se povedou. Jenze ja davam jen zloutek, susene kvasnice, cukr, sul a mleko. Na mleko mam specialni hrnicek na kavu, kterym si odmerim mnozstvi mleka na dva podlouhle knedliky, mouku sypu do processoru uz odhadem, nevazim. varim asi dvacet minut, ale kazdych 5 minut obracim, to je velmi dulezite. Krajim je na kolecka niti, jsou opravdu vyborne. Mirka-Florida

  • possum *
    possum * |

    11. 4. 2007 17:26

    Nez jsem zacala delat knedliky v mikrovlnce, tak jsem je delala z hrnku hladke, hrnku selfraising a varila nad parou. Pak nejsou oslizle.Evangelino, v Australii taky nebyla polohruba. A hruba tu neni. Naucila jsem se delat vse z hladke a bylo to bez problemu. V nekterych receptech se da pouzit detska krupicka. Semolina. :-)

  • Eva Vave
    Eva Vave |

    10. 4. 2007 23:04

    ja pouzivam Vondra selfrise a pak uz neni treba kyprici prasek a davam trochu mleka

  • Evangelina Ciprová
    Evangelina Ciprová |

    10. 4. 2007 22:14

    Já náhodou moc dobře znám, jaký je problém uvařit knedlíky v zahraničí, kde není hrubá mouka. Aspoň v Portugalsku nebyla, takže jsem se je musela naučit z hladké!! mouky. A aby nebyly 'oslizlé', balila jsem je při vaření do lněného ubrousku. Vždycky se pak podařily a byly krásně suché na povrchu. Ještě dnes to tak dělám, když chci mít jistotu, že budou perfektní.