Knedlíky krupicové

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      l mléko
    • 2
      dl krupice
    • 1
      kostka máslo
    • 4
      ks vejce
    • 1
      ks houska strouhaná
    • sůl
    • cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do 0,5 l mléka zavaříme za stálého míchání 2 dl krupice. Vychladlou kaši promícháme máslem, velikosti vlašského ořechu se 4 vejci a takovým množstvím strouhané housky, aby se z těsta daly tvořit knedlíky.
2
Podle chuti dáme špetku soli a cukru. Knedlíky vaříme v osolené vodě. Když vyplavou, vybereme je děrovanou lžící a obalujeme strouhanou smaženou houskou.
3
Podáváme s rozvařenými švestkami.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.