Klárky zapečené brambory

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vymazané zapékací misky dáme na dno plátky slaniny, na ně pak vrstvíme na plátky nakrájené syrové brambory, které osolíme, opepříme a posypeme majoránkou, na to přijdou na plátky nakrájné žampióny, cibule, na kostičky nakrájené uzené maso a vysočina. Na to přidáme trochu strouhaného sýra. Opět vrstvu brambor (sůl, pepř, majoránka), cibule, žampióny, vysočina, uzené, sýr.
2
Do asi 7-8 cm vysoké zapékací misky se vejdou asi 3-4 vrstvy. Vrchní vrstvu tvoří brambory. V misce rozvrdláme 2 vajíčka ve smetaně (moc dobrá je náhrada Cremefix) a zalijeme celou misku. Smetanou není třeba šetřit.
3
Pečeme na 180 °C asi 40 minut přiklopené, pak odklopíme a dopečeme do měkka. Na poslední minutu zapékání můžeme vrchní vrstvu brambor posypat strouhaným sýrem.
4
<BR>Uzené maso a Vysočinu je možné nahradit jinými uzeninami. Chcete-li jídlo maličko pikantnější, lze do smetany přidat sojovou omáčku.

Komentáře k receptu

  • Martina
    Martina |

    18. 10. 2004 09:23

    Nemám ráda recepty kde neni uvedeno kolik čeho, takže jsem "improvizovala" a i tak to bylo MOC DOBRÉ. Na 1kg brambor jsem dala 50dkg žampionů :-) a tři cibule (tu my rádi) všechno na tenké plátky a promichat, navrstvit a proložit, navrh před dopečením na plátky nakrajený uzený eidam.

  • Klára Tesárková
    Klára Tesárková |

    9. 9. 2004 09:26

    Hanka: já mám ráda hodně zalité brambory, takže je zalívám třeba až nahoru...

  • Hanka
    Hanka |

    17. 8. 2004 12:28

    Vypadá to dobře, jen bych se chtěla zeptat, kam až to má být tím vajíčkem se smetanou zalité, jesti do poloviny nebo až nahoru?

  • Eva
    Eva |

    15. 8. 2004 10:13

    Je to dobrý recept, brambory zapékám skoro stejně. Jen přidám ještě mraženou zeleninu, místo salámu různé druhy mas (kuřecí, vepřové), co se v mrazáku nastřádá. Navrch nastrouhám nivu.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: