Kávové dortíčky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 4
      lžička černá káva Nescafé
    • 2
      lžíce voda vařící
    • 250
      g hera
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 400
      g hladká mouka
    • 150
      g maizena
  • Krém
    • 200
      g bílá čokoláda
    • 60
      g máslo
    • 4
      lžíce mléko
    • 2
      lžička nescafé
  • Poleva
    • 150
      g bílá čokoláda
    • 150
      g čokoláda
    • 160
      g ztužený tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Heru s cukrem a vejcem utřeme do pěny, přidáme ve vodě rozpuštěnou vychladlou kávu, mouku smíchanou s maizenou, vypracujeme těsto a dáme ho do chladu na 30 minut. Potom těsto rozválíme na 3 mm a vykrajujeme kolečka s průměrem 3-4 cm a upečeme (180 °C, 8 minut). Po vychladnutí po dvou spojíme krémem, polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme kávovým čokoládovým zrnem (nebo lentilkou).
2
Krém: ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu. Když trochu vychladne, přidáme kávu rozpuštěnou v mléce, cukr a máslo a vyšleháme.
3
Poleva: bílou a tmavou čokoládu rozpustíme s tukem ve vodní lázni a dohladka vymícháme.

Komentáře k receptu

  • Martina
    Martina |

    7. 12. 2005 22:20

    Dobrý den,v přípravě krému se píše, že se má přidat cukr,ale v předpisu není uveden. Mohu poprosit o doplnění údajů? Děkuji

  • Dita
    Dita |

    24. 11. 2005 11:53

    Tento recept vůbec nezní špatně milé dámy! Určitě ho zkusím na Vánoce a také si kupuji a zdobím čokoládovými kávovými zrny.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    3. 10. 2005 07:19

    I mně se tento recept velice líbí, určitě udělám na Vánoce !! Je tam káva a to rozhoduje...

  • Mila Videcká
    Mila Videcká |

    1. 10. 2005 11:23

    Taky mě recept zaujal. Kávová zrna se dostanou koupit. Jsou celá z čokolády a bez náplně. Hledejte mezi přípravky na pečení, např u cukrového zdobení. Je to ale dost drahý špás. Krabička stojí kolem 50 Kč a zrníček velikosti skutečné kávy, je tam tak 25. Máte někdo jinou zkušenost ?

  • Jana
    Jana |

    30. 9. 2005 22:26

    Předpis vypadá velmi sympaticky určitě vyzkouším. Škoda jen, že už neoprodávají "kafíčko" - to byly bonbony za mého dětství, zelená a hnědá kávová zrnka, uvnitř byl rum, mňam. Jaká tedy používáte čokoládová zrna? Žádná jsem neviděla. A ještě jeden dotaz: rozuměla jsem dobře, že s,ícháte napolevu bílou a hnědou čokoládu dohromady? Nebo rozehřejete každou zvláště a zdlobíte různě?

  • 0linka
    0linka |

    30. 9. 2005 19:14

    maizena je škrobová múčka - Zlatý klas a pod.

  • Marta
    Marta |

    30. 9. 2005 19:09

    Maizena je kukuřičný škrob a nejspíš ho v obchodě najdete pod názvem Gustin,firma Dr.Oetkeržlutá krabička.200 g stojí kolem dvacky. Bývá uložený u pudinků.

  • Lenka Vachutková
    Lenka Vachutková |

    30. 9. 2005 14:21

    Dortíčky vypadají slibně, ale ráda bych věděla co je to maizena!