Kávová bábovka II

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Fijona

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 200
      ml mléko
    • 150
      g moučkový cukr
    • 150
      g máslo
    • 4
      ks vejce
    • 1
      lžíce instantní káva
    • sůl
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • pomerančová kůra nastrouhaná - z menšího kusu
    • vanilkový cukr
    • tuk
    • strouhanka na vymazání a vysypání formy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Vejce rozklepneme a žloutky vyšleháme za postupného pridávání cukru a kousků změklého másla do pěny. Do pěny vmícháme kůru, vanil. cukr, kávu a špetku soli. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a mléko. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který po částech přidáváme do těsta.
2
2. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a uhladíme. Pečeme v troubě předehřáté na 180 C asi 10 min., poté zmírníme na 170 C. Pečeme asi 30 - 35 min. Vychladlou bábovku vyklopíme a dáme na ni polevu, kterou připravíme:
3
3. Cukr pokropíme pomerančovou šťávou i vodou a za častého míchání jej rozpustíme. Směs vaříme tak dlouho, až se táhne jako nit. Změklé máslo vyšleháme s kávou. Cukrovou hmotu pomalu přiléváme ke změklému kávovému máslu. Hustou, ale tekutou polevou pak přeléváme bábovku a necháme zaschnout.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: