Karbanátky na pivu

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: kovářka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks žemle
    • 2
      ks vejce
    • 0,1
      l mléko
    • 50
      g slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • citronová šťáva
    • 80
      g máslo
    • 0,3
      l pivo
    • strouhanka
    • 500
      g maso stejný díl vepřového a hovězího

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso spojíme s namočenou vymačkanou žemlí (v mléce), přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, sůl, koření, citronovou šťávu a je-li zapotřebí, strouhanku. Vše dobře promícháme a tvoříme karbanátky, které na másle po obou stranách pečeme.
2
Pak karbanátky vyjmeme. Do zbylého másla přidáme pivo, trochu je povaříme, vložíme karbanátky a v pivě necháme dusit. Během dušení je obracíme a přeléváme šťávou.
Zařazení: Maso Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.