Kapustové karbanátky po našem

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g kapusta předvařená v osolené vodě
    • 100
      g anglická slanina jemně pokrájená
    • 1
      ks vejce
    • 1
      stroužek česnek větší
    • pepř mletý
    • muškátový květ na špičku lžičky
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 80
      g strouhanka cca
  • Dále
    • olej na smažení
    • ingredience na trojobal nebo jen strouhanka - dle chuti a zvyku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kapustu si předvaříme v osolené vodě na skus (nerozvařit), pak scedíme a necháme okapat. Po vychladnutí jí pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy, přidáme vejce, slaninu, nastrouhaný česnek, muškátový květ, sůl, pepř a hladkou mouku. Vše dobře promícháme a poté dle potřeby přidáme tolik strouhanky, aby se nám ze směsi tvořily dobře malé placičky, které můžeme rovnou smažit v rozpálené pánvi s olejem nebo je ještě před smažením můžeme obalit v trojobalu či pouze ve strouhance. Smažíme z obou stran dozlatova a po osmažení odkládáme na ubrousek odsát přebytečný olej.
2
Podáváme s bramborovou kaší, bramborem, domácí tatarkou, dipy, zeleninovým salátem...
3
Pokud nejsme zastánci uzeniny, můžeme slaninu vynechat a podávat karbanátky jako bezmasý pokrm.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Svatošová
    Svatošová |

    11. 3. 2017 17:19

    Výborné byly. Děkujeme za recept :-)

  • Jana Zubová
    Jana Zubová |

    3. 11. 2016 05:45

    Vynikající. Děkuji za recept.

  • hladovi
    hladovi |

    14. 10. 2016 14:30

    uz jen tyto a zadne jine, byly to nejlepsi kapustaci

  • Hromádková
    Hromádková |

    19. 9. 2016 13:47

    Výborné :-)

  • Sueli
    Sueli |

    15. 9. 2016 14:20

    Před chvílí jsme dojedli a moc jsme si pochutnali. Recept jsem si opsala a určitě u něj zůstanu, protože byly nejlepší které jsem dělala.

  • Gábina
    Gábina |

    11. 9. 2016 08:45

    Karbanátky jsme měli včera a byly výborný.Dík za recept :-)