Kapr ve víně se žampiony

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      plátek kapr
    • 1
      ks citronová šťáva z
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 80
      g máslo
    • 300
      g žampiony
    • 150
      ml bílé víno
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěné porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme 1/4 hodiny odležet. Pak je osolíme, poprášíme moukou, vložíme do pekáčku s rozehřátým olejem a polovinou dávky másla a pečeme. Po chvilce porce přelijeme vínem a vypečenou šťávou a dopečeme doměkka. Na zbylém másle podusíme žampiony pokrájené na plátky a ke konci pečení přidáme k porcím kapra. Podáváme se smaženými hranolky a zeleninovým salátem.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Stáňa
    Stáňa |

    31. 12. 2014 14:31

    Vynikající. Jako přílohu jsme zvolili rýži (trochu netradičně) a moc jsme si pochutnali. Děkuji za skvělý recept. :-) :-)

  • Simona F.
    Simona F. |

    5. 5. 2007 14:28

    Výborný !! Můj chlap nemá moc rád kapra, ale na tomhle si pošmák !

  • Jana a Petr
    Jana a Petr |

    24. 2. 2007 21:35

    Výborný recept.V našem případě jsme pekáček nahradili pánví, pokličku druhou pánví, troubu plotnou, rostlinný olej olivovým olejem a bílé víno růžovým :-) a i tak jsme si moc pochutnali.Doporučujeme.