Kachna po myslivecku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Zuzka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kachní maso celá kachna
    • 30
      g sušené houby
    • 100
      ml bílé víno
    • 10
      g hladká mouka
    • 200
      ml smetana
    • 5
      ks jalovec
    • pepř mletý
    • sůl
    • 7
      ks jarní cibulka
    • 1
      lžička zázvor

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omytou a osolenou kachnu osolit vně i zevnitř, okořenit zázvorem a ml. pepřem. Vložit do pekáče, přidat nakrájenou cibuli, kuličky jalovce, podlít vodou, zakrýt alobalem, vložit do trouby a péct. V průběhu pečení podlévat podle potřeby vodou a vypečenou šťávou. Když kachna začne měknout, přidat předem namočené houby a přilít víno.
2
Upečenou kachnu vyjmout, šťávu zaprášit moukou, přilít smetanu, rozmíchat a krátce povařit. Pokud pustí kachna hodně sádla, ještě před přidáním vína sádlo odebrat. Kachnu naporcovat a podávat s bramborem nebo knedlíkem.
3
Zdroj: Blesk pro ženy.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.