Jitrnicová pomazánka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájenou cibulku osmažíme, vmícháme vymačkané jitrnice, nastrouhanou zeleninu a krátce orestujeme. Zvlášť na trošce oleje osmažíme kvasnice, přidáme utřený česnek a mléko. Promícháme s jitrnicovou směsí, okořeníme, osolíme a ještě chvilku orestujeme.
2
Výborná je na topinkách.

Komentáře k receptu

  • A F
    A F |

    29. 6. 2008 20:47

    Zeleninu - jenom mrkev a mrazene fazolove lusky ty mam tady nejradsi.

  • Milada
    Milada |

    9. 4. 2008 17:30

    Jakou zeleninu doporučujete? Jenom kořenovou - mrkev, petržel, celer? Děkuji za upřesnění.

  • Anna Doležalová
    Anna Doležalová |

    9. 4. 2008 13:40

    Myslela jsem si, že nejdou dohromady jitrnice a kvasnice a mléko. Koupila jsem si dvě jitrnice a večer jsme jednu snědli. Ráno jsem si to rozmyslela a s té jedné jsem tu pomazánku udělala. Teď mám problém, co nechám manželovi na ochutnání. Překvapila mě mile tato kombinace. Zařazuji do jídelníčku.

  • aniol=aniela
    aniol=aniela |

    4. 4. 2008 22:37

    Vyborna. A k tomu pivko/birel je blaho. Manzel jitrnice nesnedl a stastne dokoncil sve nebo vlastne Vase mlsne dilo. A nas maly rocny prcek si take pochutnal, sice uz ne na topince, ale na neopekanem krajici chleba, ktery uz je mekci, a na nem pomazanka je take vynikajici. Pokud dite neni zvykle na ostrejsi jidla muzete pridat mekky syr i trochu mleka, ale kdyz je pomazanka chladna tak je jemna a mozna neni uz treba ji zjemnovat. Urcite doporucuji

  • aniol
    aniol |

    3. 4. 2008 21:50

    Muj manzel ma jitrnici moc rad, pozitri si pry udela Vasi pomazanku - to bude jeho prvni tak jsem zvedava, snad se mu podari vse podle Vaseho receptu a nesni jitrnice hned na zacatku. Takze na videnou za dva dny.

Abecední seznam: