Jednoduchý šlehačkový dezert (nepečený)

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 10 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: KarolínaFest

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks zakysaná smetana Dávám 15%
    • 2
      lžička kakao Nedávám Granko ale normální bez cukru
    • 1
      plechovka kompotované hrušky
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks banány
    • 100
      g hořká čokoláda
    • 3
      lžíce med
    • 2
      balíček polomáčené sušenky (bez náplně), např. Zlaté polomáčené hořké
    • 250
      ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1.) Zakysanou smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a necháme v lednici. Zatím si ušleháme ze smetany šlehačku do tuhé hmoty a necháme vychladnout. Hořkou čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a odstavíme z plotny.
2
2.) Sušenky si naskládáme do misky nebo do pohárových skleniček. Hrušky odstraníme z nálevu a dáme je stranou, kde je smícháme s medem. Rozkrájíme si banán na kolečka a z toho si asi tři nebo čtyři (podle toho, kolik bude pohárků) dáme stranou. Zbylá kolečka přidáme k hruškám a naskládáme do pohárků, kde už máme sušenky.
3
3.) Asi 1/2 vlažné a tekuté čokolády nalijeme do pohárků.
4
4.) Vyndáme šlehačku a zakysanou smetanu. Asi 4 polévkové lžíce šlehačky opatrně smícháme se zakysanou smetanou a zbytek necháme na ozdobu.
5
5.) Zakysanou smetanu dáme do pohárků.
6
6.) Do zdobičky si dáme šlehačku a nazdobíme pohárky. Zbylou čokoládou pokapeme šlehačku a zbytek (jestli nějaký bude) můžete ze strany nalít do pohárků. Přes síto nazdobíme jestě trochu kakaem nebo zdobením (já používám stříbrné perličky).
7
7.) Nechte 1 hod. vychladit v lednici.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.