Jednoduché plněné papriky

moje hodnocení:

3,8

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • paprika čerstvé - sezónní
    • eidam sýr
    • gothaj

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Papriky, musí být ty pravé sezónní, které trochu pálí - vydlabeme a naplníme směsí ze strouhaného eidamu a nadrobno nakrájeného gothaje (je nutné dodržet tyto ingredience a salám "nevylepšovat" záměnou za jiný).
2
Dáme péct na vymazaný pekáček. v průběhu pečení otočíme, aby byly pečené rovnoměrně do "puchýřků".
3
Podáváme s chlebem. Recept není můj, ale po ochutnání jsem jej musela pro velký úspěch zveřejnit
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Kateřina Sprušanská
    Kateřina Sprušanská |

    26. 8. 2009 10:19

    dobrý den, já tedy papriky plněné sýrem miluju, je to náš rodinný letní recept- ale přidávám do nastrouhaného sýra salám nakrájený na kostičky může být uzené nebo klobáska a přidám pepř mletý, rozmačkaný česnek a 1 vejce kterým tu masu spojím a plním papriky, podleju troškou vody kapnu olej a peču cca 25-30 minut. Bez toho česneku, vejce a pepře jsem vyzkoušela ale bylo to takové "plané". :-(

  • Markéta Valentová
    Markéta Valentová |

    25. 8. 2009 20:36

    asi jste, Andreo, nezvážila, že jde o sýr, který se teplotou přirozeně rozteče, a proto je lepší dělat otvor do papriky co nejmenší. A co se týká paprik s plněným masem - mám je taky ráda, ale tohle má být úplně jiná CHUŤ a s těmi klasickými má tento recept společné opravdu jen to plnění

  • Andrea Plačková
    Andrea Plačková |

    25. 8. 2009 14:58

    Dnes jsem tento tecept vyzkoušela a musím říct,že to byla katastrofa!Všechen obsah z paprik vytekl,sýr se roztekl a byla z toho hustá kaše.Nedám dopustit na papriky plněné mletým masem,nebo hotovou sekanou.

  • Lenka Blahutová
    Lenka Blahutová |

    25. 8. 2009 09:27

    Já teda včera dělala papriky klasika s mletým masem, takže nejdříve zlikvidujeme tyto a pak musím prubnout Váš recept. Jsem moc zvědavá :-)

  • Markéta Valentová
    Markéta Valentová |

    25. 8. 2009 08:17

    jen nechápu, proč administrátoři zařadili papriky do pokrmů z mléka a sýra, když základem jsou papriky...

  • Markéta Valentová
    Markéta Valentová |

    24. 8. 2009 19:32

    žádné koření, proto se musí dát gothaj, protože je sám o sobě dobře okořeněný. Zkuste to, je to fakt ňamka!

  • Anna Čuprová
    Anna Čuprová |

    24. 8. 2009 16:56

    Já pečené papriky připravuji tak, že odkrojím kousek špičky, aby při pečení unikala pára.Upeču hodně, až jsou téměř hnědé.Rozkrojím, semeník může zůstat,potřu vnitřek paprik rozetřeným česnekem smíchaným s olivovým olejem a vložím na kousky balkánský sýr.Chvilku zapeču.Semeník se může sníst, je velmi dobrý.

  • helus helus
    helus helus |

    24. 8. 2009 14:24

    Ja papriky vydlabem, vnútro paprík ochutím vegetou a striedavo plním papriky smotanovým syrom a salámou /resp.klobásou/. Keďže naraz robím 4 papriky, opekám ich iba v rajnici do zlatohneda. Po vybratí na tanier bohato posypem cesnakom. Je to výborná rýchla večera.

  • Lucie Blechová
    Lucie Blechová |

    24. 8. 2009 14:03

    Markétko a to tam nepřijde žádné koření? Ani sůl a pepř? Docela mě láká to zkusit, ale absence koření mě trochu odrazuje, aby papriky nebyly "jalové" a bez chuti... Lucie

  • Věra Štroblová
    Věra Štroblová |

    24. 8. 2009 10:10

    Něco podobného jsem slyšela, ale byl smíchaný salám se sýrem a vejci a naplněné papriky zalité smetanou a zapečené také jsem nezkoušela ale prý je to bomba :-)