Játrový flamendr "Kalimero"

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: jariss

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kuřecí játra
    • 2
      ks cibule 1-2
    • 1
      ks pórek
    • 1
      plechovka rajský protlak malý
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • 1
      lžíce podravka
    • 2
      lžíce hladká mouka 1-2
    • 1
      špetka chilli
    • olej
    • 3
      dl pivo
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli pokrájíme na drobné kostičky a na oleji necháme lehce zrůžovět. Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na nudličky. Játra smícháme s hladkou moukou (obalíme) a vložíme k cibulce. Orestujeme, přidáme pórek nakrájený na kolečka, rajčatový protlak, worchestrovou omáčku a česnek nakrájený na plátky. Podlijeme pivem, přidáme Podravku, chilli a čerstvě mletý pepř. Přiklopíme poklicí a dusíme, až játra změknou. Dle potřeby osolíme a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě.
2
Podáváme s těstovinami, rýží, nebo bramborem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: