Jarní polévka s fazolemi

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Editka Šafka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g fazole uvařených, velkých purpurových
    • 1
      ks cibule nakrájená
    • 3
      ks mrkev nastrouhaná
    • 2
      ks petržel nastrouhaná
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks bobkový list
    • pepř celý
    • nové koření
    • sůl
    • tymián
    • máslo na orestování zeleniny

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Velké purpurové fazole namočíme den předem. Druhý den slijeme a v čisté vodě uvaříme doměkka, vařím v papiňáku cca 30 minut.
2
Na másle orestujeme nakrájenou cibuli a česnek. Jakmile zesklovatí, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel. Chvíli restujeme, zalijeme vodou nebo vývarem. Přidáme uvařené fazole, bobkový list, celý pepř a nové koření. Vaříme cca 15 minut nebo dokud není všechno měkké.
3
Na závěr vytáhneme koření, osolíme a podle chuti okořeníme čerstvým tymiánem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.