Jarní polévka

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 1
      ks celer
    • 1
      ks pórek
    • 1
      ks česnek
    • 1
      ks masox
    • 2
      lžíce balkánský sýr
    • 1
      ks vejce
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce petželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěnou zeleninu nakrájíme na tenké nudličky a přidáme oloupaný jemně nasekaný česnek. Vložíme do vody a 10 minut vaříme. Potom přidáme masox a ještě 5 minut vaříme. Mezitím prosijeme na vál mouku do níž rozklepneme vejce. Přidáme muškátový květ, polovinu jemně usekané petrželky a lžíci vody. Vypracujeme řídké těsto, přidáme sýr a prohněteme. Těsto rozválíme na slabou placku (asi 1 mm) a necháme zhruba 20 minut schnout. Potom placku rozkrájíme na pruhy přibližně 5 cm široké. Poskládáme je na sebe a nakrájíme z nich nudle. Nasypeme je do vroucí vody a asi 3 minuty vaříme. Pak je scedíme a propláchneme studenou vodou. Nudle dáme do horké polévky a přidáme zbylou usekanou petrželku. Podáváme v bujonových miskách.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ilona
    ilona |

    26. 2. 2016 21:41

    a která zelenina roste na jaře?

  • AB
    AB |

    22. 6. 2015 08:27

    Eliško - zkuste Knorr bohatý bujon zeleninový, bez glutamátu, barviv a konzervantů - používám už roky a spokojenost veliká.

  • Eliška
    Eliška |

    28. 3. 2015 11:31

    Ten masox se opravdu muže nahradit něčím jiný ?? :-\

  • Jarys
    Jarys |

    18. 11. 2014 23:20

    Masox tam nepatří.

  • Jarys
    Jarys |

    18. 11. 2014 23:19

    Masox tam nepatří

  • Kamil
    Kamil |

    17. 9. 2014 19:53

    Jako obvykle postup je špatně. Nejdřív nam řeknou ať vaříme zeleninu 5 minut a po té nám oznámí že máme přidat nudle které k připraveni trvaji 3-5 minut a pak se mají odstát na 20 minut. Paráda.

  • Janinka.Fufinka
    Janinka.Fufinka |

    8. 4. 2014 21:38

    Ingredience dobré, ale co ten bujón? copak se nedá vařit bez něj? vždyť ta zelenina ochucuje právě tu chuť té polévky, pak stačí přidat kmín, trochu pepře (a ten není nutný) a nějaké bylinky... :-\ :-\ :-\

  • KUNDA
    KUNDA |

    4. 4. 2014 12:25

    KUNDA KUNDA KUNDAKUNDAKUNDAKUNDAKUNDAKUNDAKUNDAKUNDA KUNDA KUNDA KUNDA KUNDA KUNDA KUNDA KUNDA KUNDA KUNDA v KUNDA v KUNDA KUNDA KUNDA KUNDA :-D :-D :-P :-P :-P :-P :-P :-( :-( O:-) :'( O:-)

  • Kamila
    Kamila |

    3. 5. 2013 10:32

    Je barevná a člověk na jaře barvy potřebuje :-D

  • Sofča.2000
    Sofča.2000 |

    3. 4. 2013 15:39

    Ctibpr - má být asi barevná jako jaro a nebo se má jíst jen na jaře :-))

  • Ctibor
    Ctibor |

    24. 2. 2013 21:29

    Proč tomu říkáte jarní polévka, když většina ingrediencí je podzimní zelenina? :-)