Jahodový dort

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na těsto:
    • 8
      ks vejce
    • 30
      g cukr na jedno vejce
    • vanilkový cukr
    • voda panák
    • 30
      g polohrubá mouka na jedno vejce
  • Na krém:
    • 1
      máslo stačí 3/4
    • 0,5
      balení hera
    • mléko 1,5 dcl
    • vanilkový pudink
    • cukr krupice dle chuti
    • hnědý rum dle chuti
    • vanilkový cukr
  • Navrch:
    • 1
      kg jahody
    • želatina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto: třeme žloutky, cukr, vanilkový cukr do pěny. Pak přidáme vodu a mouky, nakonec z bílků sníh. Dáme na velký vymazaný a vysypaný plech. Vložíme do rozpálené trouby a po chvíli stáhneme na 150 °C. Po upečení necháme vychladnout.
2
Krém: svaříme 1 1/2 dcl mléka s vanilkovým pudinkem. Mícháme do vychladnutí, aby se neutvořil škraloup. Pak ušleháme společně s tukem, přidáme cukr a rum dle chuti. Část krému namažeme na korpus, poklademe jahodami, dozdobíme zbytkem krému a zalijeme želatinou, nejlépe červenou. Na kulatý dort zmenšíme dávku na polovinu.

Komentáře k receptu

  • Šárka Tkáčová
    Šárka Tkáčová |

    5. 6. 2007 09:22

    Ivano,myšleno je na 1 vejce.Čili 30g x 8 je 240g.Je to autorkou myšleno asi proto , že lze dělat z jakéhokoliv množství vajec.

  • Ivana
    Ivana |

    5. 6. 2007 09:04

    Na 8 vajec jenom 30 g mouky?

  • Pavla
    Pavla |

    2. 6. 2007 16:25

    vypada zajimave,ale zda se mi 1 1/2 dcl mleka na jeden pudink dost malo a do toho pak jeste 1/2 Hery a 3/4 masla?-neni to zase moc?

  • Pavla
    Pavla |

    2. 6. 2007 16:20

    vypada zajimave,ale zda se mi 1 1/2 dcl mleka na jeden pudink dost malo a do toho pak jeste 1/2 Hery a 3/4 masla?-neni to zase moc?