Jahodové osvěžení

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 10 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g jahody
    • 1
      dl červené víno
    • 3
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jahody omyjeme, velke rozkrojíme, prosypeme cukrem, zalijeme vínem, promícháme a necháme vychladit - nejlépe do druhého dne.
2
Je to bezva osvěžení v parných dnech.

Komentáře k receptu

  • Di
    Di |

    12. 6. 2008 21:33

    Může být i bílé víno nebo bílé víno a rum - na první pohled se zdá, že to nepůjde dohromady, ale jak je psáno, chce to nechat odležet, kdy se chutě propojí a nikdo nepozná, co bylo ýchozí surovinou. Lze přidat čerstvý ananas, rozpůlené kuličky vína, banány ...

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    12. 6. 2008 20:26

    Před chvílí mi tohle přinesl manžel,nenechal to jen rozležet,neboť spěchal na noční,ale nechal mi odkaz.Už jsem to zlikvidovala a chutnalo!!!Laďka

  • lenka galvasová
    lenka galvasová |

    12. 6. 2008 18:04

    To vypadá dobře.Mám přebohatou úrodu jahod a tak vyhledávám recepty s tímto ovocem a tenhle vypadá moc dobře.