Jablkový čokoládový koláč - dort

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: eli

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 350
      g jablka nahrubo nastrouhané
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 350
      g cukr krupice
    • 10
      lžíce olej
    • 4
      lžíce kakao
    • 2
      ks prášek do pečiva
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 14
      lžíce mléko
  • Poleva
    • 5
      lžíce máslo rozpuštěné
    • 4
      lžíce kakao
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 2
      lžíce teplá voda
    • 20
      lžíce moučkový cukr
    • 4
      lžíce strouhaný kokos nebo lískové oříšky na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Postupně smícháme všechny ingredience na těsto, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme.
2
Na ještě teplý koláč nalít polevu a posypat strouhaným kokosem nebo oříšky.
3
Příprava polevy: všechny ingredience postupně utřeme, na závěr přikapeme rum a ještě teplé nalijeme na teplý koláč.
4
Koláč se dá taky udělat v dortové formě - potom stačí všeho jen poloviční dávka.

Komentáře k receptu

  • Lilly
    Lilly |

    31. 3. 2013 12:33

    Dobrý den, chci se zeptat na jakou teplotu to pečete. Děkuji L.

  • Magdička
    Magdička |

    15. 1. 2013 07:59

    přidala jsem tam o 100 g jablek navíc a je krásně vláčný :-) Jinak je to skvělý recept :-)

  • lugia
    lugia |

    20. 2. 2011 11:25

    chtela bych se zeptat jestli je rum nutny,chtela bych to totiz udelat i pro deti ;-)

  • Mirka Zahradníková
    Mirka Zahradníková |

    10. 7. 2007 11:11

    Tak jsem udělala přesně podle receptu, nemá chybu - hned zmizel:o) Dělala jsem do dortové formy, posypala sekanými ořechy a ozdobila půlkami ořechů a vypadalo to krásně.

  • eli
    eli |

    24. 3. 2007 17:59

    Priznam se, ze ja take opravdu nemam rada chut prasku do peciva, proto ho ve vsech receptech davam jen o polovinu min nez je predepsane mnozstvi. Vetsinou pak usleham snih z bilku, aby byl kolac i tak nadychany. Tenhle recept mam od sve babicky, kde byly predepsane 2 prasky do peciva, ale priznam se ze vzdycky kdyz jsem tuhle buchtu delala, dala jsem jen jeden a bylo to dobre. Nicmene kdyz jsem sem posilala recept, chtela jsem sem poslat original od babicky. Mozna jsem ale klidne mohla prezentovat moji verzi:o) Na recept na Americkou buchtu jsem koukala, urcite ji brzo udelam, ale prece jen je to trochu neco jineho.. Nezatracovala bych tenhle recept uplne, tuhle jsem to pekla pro kamarada francouze, kterej to hodnotil slovy "velky dobry":o)

  • Barbora Polakova
    Barbora Polakova |

    23. 3. 2007 22:44

    Bolo tam hrozne citit tie dva prasky do peciva, odporucam radsej americku buchtu je tiez z jablk a kakaa ale je omnoho lepsia.

Abecední seznam: