Jablková buchta

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      hrnek polohrubá mouka
    • 2
      hrnek cukr
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 4
      dl zakysaná smetana
    • 4
      ks jablka
    • 2
      ks vejce
    • 0,8
      ks rostlinný olej
    • sůl
    • skořice
    • citronová kůra

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
3 jablka nastrouháme na hrubo a použijeme do těsta z výše uvedených surovin. Ze čtvrtého jablka vyndáme pouze jadřinec a jablko nakrájíme na kolečka tak, aby střed kolečka tvořil právě chybějící jadřinec. Těsto vylijeme do vysokého vymazaného a vysypaného pekáče, povrch ozdobíme jablkovými kolečky a pečeme při 175 °C cca 25 minut.
2
Tento recept jsem získala od kamarádky. Osobně jablka sekám 4 větší v nádstavci pro ruční mixér, do těsta dávám opravdu velké množství skořice (jednak těsto provoní, jednak obarví) a jen 1/2 hrnku oleje (kysané smetany a jablek je tam podle mne dost), k pečení pak používám vysoký plech a tím pádem potřebuji 2-3 jablka na pokladení povrchu. Buchta nám chutná i v kombinaci s kopečkem šlehačky či vanilkové zmrzliny. Pile

Komentáře k receptu

  • M
    M |

    21. 10. 2007 20:21

    Nejsou ty 4 hrnky mouky nějak moc?Dala jsem tři a těsto bylo jako lepidlo.Ten další jsem už neměla odvahu tam přidat.