Jablečný koláč z kynutého těsta

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: monciatko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do malého množství vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme asi lžičku mouky, lžičku cukru a necháme přikryté vzejít na teplém místě. Mouku smícháme s cukrem a solí. Přidáme vejce, máslo a nakonec kvásek. Vypracujeme hladké těsto, poprášíme ho moukou a necháme kynout.
2
Po vykynutí ještě jednou těsto prohněteme. Z těsta vyválíme plát, který položíme na vymaštěný plech a necháme asi 10 minut kynout. Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na čtvrtky, rozložíme je na těsto a posypeme cukrem a skořicí. Mezi ně nasypeme mandlové lupínky a rozinky namočené v rumu.
3
Necháme ještě asi 15 minut kynout a potom pečeme při 180 °C asi 30 minut.

Komentáře k receptu

  • lluuccii
    lluuccii |

    8. 2. 2011 14:33

    Právě jsme jí ochutnali. Je to dobrá buchta. Dělala jsem jí přesně podle receptu.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: