Jablečno-pudinkové řezy - super

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 250
      g polohrubá mouka Výběrová
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g hera Nebo máslo
    • 3
      lžíce cukr krupice
    • 5
      lžíce mléko
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      ks vejce
  • Náplň
    • jablka 1,5 - 2 kg
    • 9
      lžíce cukr krupice (Jemný krystal)
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      balíček vanilkový pudink
    • skořice
    • ořechy (Rozinky - dle chuti)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z uvedených přísad vypracujeme těsto, dáme do chladu odpočinout. Mezitím připravíme náplň. Jablka oloupeme, na robotu nastrouháme na plátky. V míse je pak smícháme se všemi surovinami včetně suchého pudinkového prášku. Můžeme nechat 10 min. proležet.
2
Připravené těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme postupně dvě placky. Jednu rozložíme na vymazaný, jemnou strouhankou vysypaný plech a rovnoměrně rozprostřeme připravenou náplň. Druhou plackou opatrně přikryjeme. Můžeme před pečením potřít žloutkem. Pečeme zvolna dorůžova. Pocukrujeme (vanilkový cukr smíchaný s mletým).
3
**Poznámka:** tak, děvčata, když si neumíte představit "Výborné jablečné řezy" zde uvedené, (jak říkáte v komentáři), tak po těchto budete toužit každý týden :-)))
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    28. 6. 2008 22:19

    Tyhle řezy jsou moc dobré,s těstem se krásně pracuje,náplň vynikající.Já jsem po potření žloutkem posypala mletými ořechy a pak už jen sbírala chválu.Jarko,děkuji za bezva recept.

  • Di
    Di |

    28. 11. 2007 06:50

    Netrvá to měsíc, paní Jano, stačí zadat do vyhledávání slovo jablečný nebo jablkový, nebo Moučníky se surovinou jablka. Netrvá to měsíc, ale asi pět minut a připadá mi to ohleduplné vůči čtenářům. Někdy to samozřejmě kvůli roztodivným názvům nemusí vyjít, ale to se už pak nedá nic dělat. Není opravdu třeba se, paní Jarko, omlouvat, jste tu myslím nová, zvyknete si. postupně.

  • Jana
    Jana |

    27. 11. 2007 22:17

    Jarko, nemáte se za co omlouvat!!!!! Než by jste prostudovala všechny recepty, jestli tu náhodou není podobný, tak by jste mohla sedět u počítače jěšte za měsíc. Já to třeba nevím, že je tu podobný a ten Váš ráda vyzkouším.

  • Jarka L.
    Jarka L. |

    27. 11. 2007 19:10

    Děkuji paní Di za připomínku a omlouvám se i ostatním, že jsem si pozorně neprostudovala všechny podobné recepty.

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    27. 11. 2007 17:10

    Když jsem byla menší, často jsme takovéto řezy dělávali. Vždy šly u nás na odbyt. Když se vrchní placka potřela vajíčkem, ještě jsem ji propíchala vidličkou.

  • Di
    Di |

    26. 11. 2007 17:49

    Koláč je opravdu výborný, dlouho vydrží, hodí se na cesty. Ale recept tu už je dávno a velmi dobře hodnocený viz Jablkové řezy III. a myslím i další.