Italské kuřecí řízky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí maso řízek
    • česnek
    • olivový olej
    • oregáno
    • bazalka
    • citron
    • sojová omáčka
    • vývar kuřecí, nebo masox
    • brambory pečené (pažitka, kmín)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí řízky naklepeme a spolu s utřeným česnekem, olivovým olejem a kořením necháme min. 2 hodiny odstát v chladu.
2
Připravíme si omáčku: do vroucího vývaru (či vody s masoxem) přidáme citrónovou šťávu i s dužinou, trochu sójové omáčky a koření. Směs nalejeme do pekáče, kam posléze vložíme řízky. Řízky jsme rychle osmažili na rozpáleném oleji, aby se maso zavřelo a nepouštělo šťávu. Celé pak vložíme do trouby a na střední výkon (150 °C) 45-60 min. pečeme. Ke konci pečení omáčku zahustíme hnědou jížkou nebo hladkou moukou.
3
Jako příloha je vhodná rýže nebo pečené brambory (nakrájené na kolečka polité olivovým olejem a posypané kmínem asi 30 min. pečené na sucho v troubě) posypané pažitkou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.