• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Hvězdný závin
    Napište svůj komentář k receptu

    Hvězdný závin

    autor: Iva Ticháčková
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Hvězdný závin
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 400
        g polohrubá mouka
      • 1
        balení prášek do pečiva 1/2-1
      • 1
        vejce
      • 13
        voda 10-13
      • 1
        kg jablka
      • strouhanka
      • skořice
      • vanilkový cukr
      • 150
        g hera
      • 100
        g ztužený tuk nastrouhaný
      • moučkový cukr na posypání jablek
      • máslo 12 tenkých plátků

    Postup přípravy receptu

    1
    Oba nastrouhané tuky promícháme s moukou smíchanou s práškem do pečiva, vejcem, vodou a vypracujeme těsto, které musí být vláčné. Rozdělíme je na 4 díly a z každého rozválíme plát, na prostředek dáme nastrouhaná jablka, posypeme suchou strouhanku a cukrem s trochou skořice a vanilkového cukru. Po délce položíme 3 plátky másla.
    2
    Přes jablka přehodíme jednu stranu, pak druhou a aby se jablka dobře ukryla, zamáčkneme dobře konce a upečeme. Těsto si připravíme večer a druhý den pečeme.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Krůtí závin

    Krůtí závin

    Houbový závin

    Houbový závin

    Tvarohový závin

    Tvarohový závin

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Jana
      Jana | 13. 10. 2006 09:31

      Misto vody jsem dala pivo a 1 lzicku octa.Byl moc dobry.

    • Jana
      Jana | 3. 10. 2006 12:28

      Moc dobré, recept jsem dostala od sousedky. Opravdová mňamka, vždycky se po něm zapráší. ;-)

    • Iva Ticháčková
      Iva Ticháčková | 2. 10. 2006 08:59

      Hvězdným ho udělal zřejmě ten, nebo ta, co těsto vymysleli. Na konci receptu, je totiž v "kuchařce" napsáno, že až ho budeme jíst, budeme se dotýkat hvězd. Hvězd jsem se sice také nedotýkala, ale závin je skutečně dobrý. Samozřejmě, že je spousta různých "závinových" těst, ale proč nezkusit ?

    • Di
      Di | 2. 10. 2006 07:10

      Já nedám dopustit na těsto, kde je místo vejce a vody pivo.

    • Anina
      Anina | 1. 10. 2006 21:12

      Normální dobrý závin .

    • lidka
      lidka | 1. 10. 2006 13:47

      věřím, že závim bude výtečný, jen by mě zajímalo, co dělá závin hvězdnýn?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
    Moučníky Záviny Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Hera Jablka Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Strouhanka Vanilkový cukr Vejce Voda Ztužený tuk
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Pomazánka z krabích tyčinek III.

    Pomazánka z krabích tyčinek III.

    Hrnkové knedlíky s uzeným

    Hrnkové knedlíky s uzeným

    Bábovka olejová

    Bábovka olejová

    Jedničkové rybí filé

    Jedničkové rybí filé

    Dětská pomazánka

    Dětská pomazánka

    Pohanková dobrota (2 porce)

    Pohanková dobrota (2 porce)

    Pečené kuřecí se zeleninovou rýží

    Pečené kuřecí se zeleninovou rýží

    Čokoládový dort ala Sacher

    Čokoládový dort ala Sacher

    Bramborové placky se sýrem po našem

    Bramborové placky se sýrem po našem

    Doporučujeme

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    38
    Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky
    Šneci z listového těsta…
    32
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    28
    Palačinky
    Palačinky
    27
    Ovarové koleno s jablkovým křenem
    Ovarové koleno s…
    25
    Smaženka s restovanou zeleninou
    Smaženka s restovanou…

    Zajímavé články

    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…

    Sledujte nás

    AHA.cz Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    AHA.cz Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    AHA.cz Deník Aha! 26.1.2021

    Deník Aha! 26.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz 5 nejkrutějších znamení zvěrokruhu: Nepatří mezi ně také váš partner?

    5 nejkrutějších znamení zvěrokruhu: Nepatří mezi ně také váš partner?

    Ženy.cz Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Maminka.cz Představy vs. realita. Vánoční fotky dětí, které se tak úplně nepovedly

    Představy vs. realita. Vánoční fotky dětí, které se tak úplně nepovedly

    Reflex.cz Vladimír Mertlík: Pražský hrad jako eldéenka

    Vladimír Mertlík: Pražský hrad jako eldéenka

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    • Recepty.cz
    • Hvězdný závin
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí