Hráškový salát

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      plechovka sterilovaný hrášek
    • majonéza /tatarská omáčka
    • sůl
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hrášek slít a nechat okapat, osolit, zakápnout citrónovou šťávou a vmíchat podle chuti majolku (s množstvím opatrně - hrášek pustí ještě vodu).
2
Podávat k jakémukoli smaženému jídlu s bramborem či kaší, je to trochu náhrada tatarské omáčky a trochu náhrada dušené zeleniny v příloze. Ale dobré je jen tak samotné s pečivem či chlebem.

Komentáře k receptu

  • Di
    Di |

    19. 1. 2008 08:58

    Budete se možná divit, ale existuje recept, který se jmenuje Bramborový salát bez brambor, myslím, že tu je také. Místo brambor se do něj dávají syrová jablka, dále syrová mrkev a místo hrášku vařené fazole. Je to moc dobré.

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    18. 1. 2008 19:02

    Paní Di vyzkoušela jsem dle Vaší rady a mohu říct, že to bylo vynikající a v sobotu pro změnu vyzkouším radu paní Petry. A paní Zdeno, pokud bych chtěla dělat bramborový salát, tak s brambory je to samozřejmost a vepřové řízky s masem, nevím, co je na tom divného, že chci použít místo hrášku kukuřici.

  • autorka
    autorka |

    16. 1. 2008 21:24

    Souhlasím, někdy taky přidám kukuřici, když chci kvůli barvě. Je to také dobré, ale mě nějvíc chutná tahle kombinace hrášek/sůl/majolka. V jednoduchosti je krása...:-)

  • Di
    Di |

    16. 1. 2008 10:08

    Ireno, salát z kukuřice je skvělý. Nenusíte ji slívat, jen přidat majonézu, případně trochu jogurtu, dále můžete přimíchat nakrájená vařená vejce a cibulku. Nemá to chybu (chválit mohu, není to můj výmysl).

  • Petra
    Petra |

    16. 1. 2008 08:58

    Zas tak legracni dotaz to podle me Zdeno neni. Tento recept mi prijde zajimavy, ale take nemam moc rada hrasek. Vzala jsem recept jako inspiraci a misto hrasku pouzila mrkev (nakrajenou na kosticky a lehce povarenou) a sterilovanou kukurici, podavala jsem k masu s bramborovou kasi moc jsme si vcera pochutnali, byla to pro nas zajimava zmena. Tak to Ireno take treba takto vyzkousejte.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    16. 1. 2008 06:23

    Tak nad tímto příspěvkem jsem se musela zasmát.Je to jako kdyby jste chtěli dělat bramborový salát bez brambor nebo třeba vepřové řízky bez masa.Pokud nemáte ráda hrášek, bude lepší se poohlédnout po nějakém jiném receptu.

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    15. 1. 2008 14:31

    A můžu místo hrášku použít kukuřici? Já hrášek nemusím a než ho vyberu ze zeleniny míchané, tak jsem skoro najezená.