Hraběnčiny francouzské brambory

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: medd84

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg brambory vařené ve slupce
    • 0,5
      kg mleté maso ne příliš tučné
    • 0,4
      kg sýr cihla
    • 1
      balení smetana na vaření
    • 1
      plechovka žampiony
    • 2
      ks cibule střední
    • grilovací koření
    • 1
      lžíce sádlo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso orestujeme a rozdělíme na sádle, okořeníme, přidáme žampiony, cibuli nakrájenou na půlkolečka. Vše chvíli dusíme do zhnědnutí masa. Pak zalijeme smetanou. Brambory uvařené ve slupce nakrájíme do připravené směsi, do které zamícháme zhruba polovinu nahrubo nakrájeného sýra. Vše dobře promícháme a zbytkem sýra vše posypeme. Připravujeme v černém vyšším pekáči a vše v něm dáme bez přikrytí zapéct do trouby do zlatova.

Komentáře k receptu

  • noname
    noname |

    28. 8. 2012 16:57

    pražské brambory! ;-)