Hovězí špikované sýrovými párky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: haluška50

Suroviny

Vložit do nákupu
    • hovězí maso Pěkný kousek
    • párky - sýrové
    • 2
      ks cibule Velké
    • 4
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • cukr
    • máslo
    • mouka
    • 6
      ks mrkev Menší mrkve

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do masa uděláme po vláknu otvory a prošpikujeme párky, osolíme, opepříme a na oleji zprudka zatáhneme.
2
Maso dáme i z výpekem do pekáče. Přidáme celé očištěné mrkve, celý česnek, cibuli pokrájenou na čtvrtky, cukr, asi 2 hrudky másla, podlijeme vodou, přikryjeme a dusíme do měkka.
3
Poté odkryjeme, přidáme lžíci mouky rozmíchanou v trošce vody a necháme, dokud se na masu nevytvoří jemná kůrčička.
4
Špikovat lze jakýmikoliv párky, není to špatné i s klobáskou, já vyzkoušela cigárko.

Komentáře k receptu

  • M.V
    M.V |

    26. 4. 2007 07:52

    opravdu výborný.nešetřila jsem na kvalitním masu a vyplatilo se.Sklidila jsem velký úspěch.Díky a pravidelně budu opakovat.

  • engliš
    engliš |

    24. 4. 2007 12:43

    mno teď jsem dělala dušenou mrkev a pečený brambory v troubě.ale šla by i kaše ne?:o)

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    24. 4. 2007 12:24

    A co je k tomu, Markéto, nejlepší jako příloha? Moc se mi recept líbí, často vařím z hovězího, určitě vyzkouším.

  • Jaruš
    Jaruš |

    24. 4. 2007 11:55

    no tohle nesmí vidět můj manžel:-)