Hovězí plec s vinnou omáčkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g hovězí plec
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
  • Vinná omáčka
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 50
      g cibule
    • 150
      g kořenová zelenina
    • 50
      g cukr
    • 5
      dl hovězí vývar
    • 100
      g rajský protlak
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 1
      lžička pomerančová kůra
    • 1
      dl červené víno dezertní
    • 20
      g máslo na zjemnění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Špalíčky hovězího masa osolíme, opepříme a opečeme na oleji.
2
Jemně pokrájenou cibuli a nastrouhanou zeleninu osmahneme na oleji, přidáme protlak (chvilku orestujeme) a opečené maso. Zalijeme vývarem, ochutíme citronovou a pomerančovou kůrou a vaříme do změknutí masa. To pak vyndáme a omáčku propasírujeme, přidáme cukr. Vývar varem zredukujeme, pak zalijeme vínem, krátce povaříme a zjemníme máslem, popřípadě osolíme a opepříme.
3
Podáváme s petrželovým knedlíkem (děláme stejně jako houskový, ale do těsta přidáme víc housky a jemně nasekanou petrželku).

Komentáře k receptu

  • Slámová
    Slámová |

    25. 1. 2014 14:10

    Recept je výtečný. Neměla jsem odvahu dát celé lžičky kůry a tak jsem dala od každé jen polovinu. Jsem pevně přesvědčená, že recept zopakuji při nejbližší vhodné příležitosti a všem příznivcům hovězího masa ho můžu jen doporučit.