Houskové knedlíky podle babičky

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      ml mléko
    • 125
      ml voda
    • 2
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 500
      g hrubá mouka
    • 3
      ks rohlík nejlépe den staré

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve větší míse smícháme mléko, vodu, vejce a sůl. Přidáme mouku a mícháme, až těsto dělá bubliny. Dáme vařit osolenou vodu do velkého hrnce. Housky nakrájíme na kostičky, (babička je ještě osmažila na másle, ale to já - přiznám se - nedělám) a vmícháme do těsta. Necháme stát cca 1/2 hodiny.
2
Potom namočenýma rukama uděláme 2 nebo 3 knedlíky a zavaříme. (Jsou-li dva větší, potom cca 25 minut, pokud uděláme menší, pak stačí 15 minut.) Po chvilce vaření je vařečkou nadzdvihneme ode dna, aby se nepřichytily. V půlce vaření je otočíme, aby se provařily pravidelně.
3
Jsou chutnější - alespoň naši známí to tvrdí - než kynuté..... Dobrou chuť.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Emil
    Emil |

    9. 2. 2012 11:10

    Už je dělám hodně dlouho houskáče akorád tam dávám 5 rohlíků a nikdy nejsou jako šutr, je to makačka na ruce děvčata hodně prodělat ,fakt to chce aby to dělalo bubliny, dobrou chut přeji. :-S

  • zuzana
    zuzana |

    11. 10. 2011 13:20

    Knedlíky byl tvrdé, protože v receptu chybí kypřící prášek !!!!! =-O

  • jana
    jana |

    7. 10. 2011 17:04

    naše babi do nich dávala prášek do pečení, pak byly nadýchané, ale musí mít přesnou hustotu, nesmí se lepit a ani být těsto moc hutné, nemusí se nechat ani odležet.

  • Fila
    Fila |

    24. 6. 2011 20:06

    Mel jsem stejny problem.

  • Sarka
    Sarka |

    7. 12. 2010 09:37

    Tak mě se tedy nepovedly, nevim proč, ale po uvaření knedlíky stvrdly jak beton, i když jsem je propichovala špejlí, vážně nevím co jsem udělala špatně... :-(