Houby na smetaně na maďarský způsob

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g houby
    • 80
      g máslo
    • 2
      ks cibule Velké
    • sůl
    • pepř mletý
    • mletá paprika Červená
    • petržel
    • 4
      dl zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Houby nakrájíme na silnější plátky. Na pánvi rozehřejeme máslo přidáme nakrájenou cibuli, lehce osmahneme a přidáme houby, sůl, pepř, papriku, petrželku a dusíme doměkka.
2
Když směs pustí šťávu zaprásíme moukou a po chvíli postupně podléváme kysanou smetanou. Za stálého míchání povaříme ještě asi 15 minut. Podáváme s noky.
Zařazení: Pokrmy Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    25. 8. 2006 22:39

    Velmi výborné a rychlé.Lepší než smaženice.

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    1. 9. 2005 19:02

    vyzkoušela jsem a chutnalo nám, zařazuji mezi své oblíbené, díky

  • Petra Novotná
    Petra Novotná |

    28. 8. 2005 10:33

    je to opravdu moc dobré a rychlé. Akorát jsem to ke konci trochu dosladila. Výborné

  • Hana
    Hana |

    25. 7. 2005 14:48

    Výborné,s housk.knedlíkem to také nemá chybu.Na cibuli jsem přidala papriku slad. i páliv. chvil.orest.pak přidala houby atd.Řadím do oblíb. receptů.Dík

  • Klára
    Klára |

    3. 8. 2004 18:36

    Děkuji, jednoduché, rychlé, chutné!!!! :-)