Hopdovody s houbami - Podkrkonoší

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky,vajec,mléka a soli uděláme řidší těsto, které protlačíme cedníkem s většími kulatými oky do vroucí slané vody. Povaříme asi 2-3 minuty a scedíme. Sušené houby pokrájíme, dáme do kastrolku s vodou a povaříme doměkka, až se voda téměř odpaří. Pak přidáme máslo, sůl a pepř a vmícháme hotové nočky. Ihned podáváme například se zeleninovým salátem.
2
Pokrm můžeme dochutit i česnekem nebo drceným kmínem.
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Mléko Pepř mletý Polohrubá mouka Sůl Sušené houby Vejce

Komentáře k receptu

  • Anna B.
    Anna B. |

    18. 5. 2011 21:05

    Jednoduché, dobré jídlo našich prarodičů. Hopdovody doporučuji dělat po menších dávkách, aby jsme ty dřív vhozené neměli převařené, protože to je velmi rychlé vaření. Tak mě to učila kdysi moje maminka. Jsou dobré i z čerstvě podušených hub.

Další doporučené recepty: