haluška - s brynzou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • anglická slanina 150 - 200 g
    • 400
      g hladká mouka
    • 600
      g brambory
    • 1
      dl vařící voda
    • 250
      g bryndza
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory nastrouháme, nejlépe na jemném struhadle na nudličky. Vmícháme 1 dl vařící vody.Přidáme mouku, vajíčko a promícháme. Dáme vařit větší množství vody a do vařící vody haluškové těsto přes cedník na noky tvarujeme.
2
Pokud nemáte cedník na noky ( má asi 1 cm velké kulaté otvory), vykrajujte těsto lžící. Než se začne vařit voda, na hluboké pánvi rozpustíme nadrobno pokrájenou slaninu, přikryjeme pokličkou, aby nevychladla. Uvařené halušky dáváme ke slanině, promícháme, aby se neslepily. Nakonec vmícháme brynzu. Kdo má rád slaninu i navrch, může ji dát na hotové jídlo na talíři.

Komentáře k receptu

  • Miro
    Miro |

    28. 3. 2012 19:05

    Na slovenské halušky použijeme anglickou slaninu, to psal nejaky exprt. :-D