Gratinovaná kuřecí prsa

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kuřecí maso prsa
    • 100
      g sýr niva
    • 2
      dl smetana
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      lžíce máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • žampiony
    • omáčka bílá,3 lžíce mouky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Velmi chutná úprava kuřecích prsou dle Francouzské kuchyně. Obzvláště efektní je temto pokrm, pokud je podáván přímo v zapékacích miskách na stůl. Jako příloha se hodí například Dauphinské brambory nebo obyčejné vařené brambory posypané drobně nakrájenou pažitkou
2
Na pánvi rozehřejeme olej a rozpustíme máslo. Kuřecí prsa nakrájíme na větší plátky, osolíme, opepříme a na oleji s máslem opečeme. Pokud budeme přidávat žampiony, opečeme je na oleji po kuřeti.
3
Opečené kousky narovnáme do zapékacích misek a posypeme žampiony. V mixeru jemně umixujeme Nivu se šlehačkou a vmícháme je do hotové, ještě teplé bílé omáčky. Vzniklou hmotou pokryjeme kuře v zapékací misce a zapékáme, až se povrch začne barvit do hněda.
4
Kdo má rád více "sýrové" pokrmy, může před dokončením ještě misku posypat strouhanýme Ementálem a nechat jej rozpustit.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.