• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Gibanica
    Napište svůj komentář k receptu

    Gibanica

    autor: aiša
    0.0
    moje hodnoceni
    1.0
    hodnotilo: 1
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Gibanica
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 4
        balíček listové těsto
    • Náplň
      • 500
        g tvaroh Nebo bryndza
      • 4
        ks vejce
      • zakysaná smetana 1/2
      • 1
        dl olej
      • 1
        lžička sůl
    • Na potření
      • 1
        ks zakysaná smetana
      • 2
        ks vejce
      • olej
      • sezam Na posyp

    Postup přípravy receptu

    1
    Suroviny na náplň vymícháme. Na utěrku rozložíme těsto, do středu dáme 2 lžíce náplně a rozetřeme. Přikryjeme dalším plátem těsta a pokračujeme, dokud nespotřebujeme těsto ze 2 balíčků. I vrchní plát musí být potřený. Srolujeme roládu a dáme do mrazničky. Takto připravíme i druhou roládu a také dáme do mrazničky, aby nám ztuhly a daly se dobře krájet. Vymícháme směs na potírání, vyjmeme první roládu a nakrájíme ji na 1 cm silné kousky.
    2
    Poklademe na plech vyložený papírem na pečení a potřeme připravenou směsí, posypeme sezamem a pečeme 15-20 minut při 190 °C. To samé uděláme i s druhou roládou. Musíme dát pozor, aby nám rolády nezteplaly, jinak by se špatně krájely.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Olivy s ginem

    Olivy s ginem

    Karamelové řezy od Gizky

    Karamelové řezy od Gizky

    Okurkový gin fizz

    Okurkový gin fizz

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Libor
      Libor | 22. 6. 2015 20:38

      Hm. Zajímalo by mne, jestli autor receptu někdy aspoň slyšel, co je to gibanica, když ji očividně ani neviděl... Gibanica není žádná roláda a nemá ani jen jednu náplň... No, co už. Holt musím hledat recept na tuhle skvělou slovinskou pochoutku někde jinde.

    • Jája
      Jája | 8. 4. 2008 17:42

      Děkuji, budu se muset kouknout, jestli u nás prodávají těsto na štrůdl, já si ho totiž dělám doma nebo používám listové :-)

    • Jarmila
      Jarmila | 5. 4. 2008 22:40

      Nie,má to byť štrúdlové cesto,lebo je tenké,ale môže sa to robiť aj z lístkového cesta,len sa musí rozvaľkať celkom na tenúčko.

    • Jarmila
      Jarmila | 5. 4. 2008 14:06

      Má to byť štrúdlové cesto,to čo sa ručne vyťahuje.Ale môže byť aj lístkové cesto,len ho treba veľmi natenko rozvalkať.

    • Jája
      Jája | 4. 4. 2008 11:23

      4 balíčky listového těsta... je myšleno, listové těsto v celku nebo jak se prodává zmrazené plátkované?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
    Moučníky Záviny Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Bosna a Hercegovina Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Listové těsto Olej Sezam Sůl Tvaroh Vejce Zakysaná smetana
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Bublanina

    Bublanina

    Závin z listového těsta se špenátem

    Závin z listového těsta se špenátem

    Tříbarevný koláč II.

    Tříbarevný koláč II.

    Jedničkové rybí filé

    Jedničkové rybí filé

    Masíčko po námořnicku

    Masíčko po námořnicku

    Bábovka s mandarinkami-velká

    Bábovka s mandarinkami-velká

    Lahodný roládový moučník

    Lahodný roládový moučník

    Houbový kuskus - rychle a chutně

    Houbový kuskus - rychle a chutně

    Sněhové dortíky z hrníčků

    Sněhové dortíky z hrníčků

    Doporučujeme

    40 minut
    Donuty s borůvkovou polevou

    Donuty s borůvkovou polevou

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    62
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    27
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    23
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    22
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    22
    Tatranské kuře
    Tatranské kuře

    Zajímavé články

    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako profík s vylepšováky soutěžících!
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako…

    Sledujte nás

    AHA.cz Jiří Krampol (82): URGENTNÍ PŘEVOZ DO NEMOCNICE!

    Jiří Krampol (82): URGENTNÍ PŘEVOZ DO NEMOCNICE!

    AHA.cz Konec hvězdných časů? Tohle fanoušky Čvančarové nepotěší

    Konec hvězdných časů? Tohle fanoušky Čvančarové nepotěší

    AHA.cz Deník Aha! 26.2.2021

    Deník Aha! 26.2.2021

    Dáma.cz Která znamení najdou v letošním roce lásku? Těchto sedm čeká štěstí!

    Která znamení najdou v letošním roce lásku? Těchto sedm čeká štěstí!

    Dáma.cz Jednoduchý recept na domácí koblihy: Zkuste poctivou masopustní klasiku

    Jednoduchý recept na domácí koblihy: Zkuste poctivou masopustní klasiku

    Ženy.cz Moje nejlepší džíny: Na které značky a střihy nedáme v redakci dopustit?

    Moje nejlepší džíny: Na které značky a střihy nedáme v redakci dopustit?

    Maminka.cz 10 chyb v legendárním filmu Pelíšky, na které jste zatím nepřišli

    10 chyb v legendárním filmu Pelíšky, na které jste zatím nepřišli

    Reflex.cz Bohumil Pečinka: Hygienik jako nový James Bond

    Bohumil Pečinka: Hygienik jako nový James Bond

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Geniální triky, které vám usnadní zahradničení. 28 praktických vychytávek

    Geniální triky, které vám usnadní zahradničení. 28 praktických vychytávek

    • Recepty.cz
    • Gibanica
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí