• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Francouzský králík v česnekovém sosu
    Napište svůj komentář k receptu

    Francouzský králík v česnekovém sosu

    autor: Ivana Samcová
    0.0
    moje hodnoceni
    3.5
    hodnotilo: 6
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Francouzský králík v česnekovém sosu
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        králík
      • 1,50
        dl česnek (až 1,5 dl) oloupané stroužky
      • 1,50
        l mléko (až 1,5 l)
      • sůl

    Postup přípravy receptu

    1
    Naporcovaného králíka dáme do pekáčku, tak, aby v něm zbylo co nejméně místa. Osolíme, posypeme stroužky česneku a zalijeme mlékem (králík má být zcela ponořen). Česnekem nešetříme, já jsem toto jídlo dělala ze 3 stehen a česneku jsem dala víc jak 1 dl.
    2
    Nejprve dáme na plotnu, přivedeme k varu, když už mléko má škraloupek a mělo by začít kypět, sundáme z plotny a dáme do vyhřáté trouby, kde ho upečeme doměkka. Během pečení jsem králíka 1x obrátila.
    3
    Po upečení má vše krásnou karamelovou barvu. Chuťově je to vynikající. Sosík jsme vyškrabávali lžicí, aby jsme o nic nepřišli.
    4
    Jako přílohu jsem dala brambory, je jako možnost uvedena ještě rýže, ale brambor je podle mne to pravý.
    5
    Zdroj: www.labuznik.com - autorka Kousavka.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Krevety na česnekovém másle

    Krevety na česnekovém másle

    Bylinkový řízek na česnekovém oleji

    Bylinkový řízek na česnekovém oleji

    Kuřecí maso v česnekovém těstíčku

    Kuřecí maso v česnekovém těstíčku

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • gabule | 4. 1. 2015 11:01

      vyzkoušela, jsem. Moc dobré a jednoduché ;-)

    • xxl
      xxl | 12. 8. 2012 21:38

      Naprostá pecka......Skvělé, jednoduché

    • Lenka H.
      Lenka H. | 19. 2. 2010 18:40

      Takto upravené králičí maso jsem ještě neměla - výborné! Bylo to báječně šťavnaté a bez typického králičího odéru. Přidala jsem rozmarýn.

    • Ivana Samcová
      Ivana Samcová | 8. 12. 2008 11:24

      Mrzí mne, že se vám to nepovedlo, ale recept jsem opravdu popsala přesně tak, jak jsem ho dělala a rozhodně se nic nepřipálilo. Někdy se prostě nějaká chybička vloudí, komu se nikdy něco takového nestalo?

    • Jitka Hrubanova
      Jitka Hrubanova | 7. 12. 2008 18:28

      Dnes jsme to zkoušela k nedělnímu obědu a dopadlo to katastrofálně!!!! Někde byla asi cyhba, protože asi žádná hospodyňka by po obědě netoužila drhnout připálený hrnec a dva měsíce starou troubu. Chuťově to taky neblyo nijak výrazné. Přeji hodně zdaru s tímto receptem, ale u nás se rozhodně nezabylí.

    • Ivana Samcová
      Ivana Samcová | 4. 3. 2008 18:55

      dl je decilitr. Česnekové stroužky jsem si dala do 1/4 l hrnečku a bylo to tak si polovina hrnečku. Zdravím Ivana

    • Honza K.
      Honza K. | 3. 3. 2008 14:31

      ahoj co znamená dl česnekových stroužků děkuju

    • Ivana Samcová
      Ivana Samcová | 6. 12. 2007 10:50

      Zdeňko, jsem ráda že vám a manželovi chutnal. Ivana

    • Zdeňka Pospíšilová
      Zdeňka Pospíšilová | 5. 12. 2007 20:08

      Dnes jsem stehna z králíka takto pekla, jen jsem ho jemně prošpikovala a přidala zbytek na kostičky nakrájenou oravskou slaninu. Byl super i manžel, který králíka nejí, ho chválil. Zdravím Zdeňka.

    • Ivana Samcová
      Ivana Samcová | 14. 11. 2007 10:52

      Pekla jsem ho nejdřív volně, měla jsem strach, aby mléko nekypělo, ale bylo to v pohodě. Pak jsem ho přikryla a nakonec znovu odkryla, aby se to dopeklo.Během pečení přilévám trochu vody /dle potřeby/. Prvně jsem vodu přilila před poklopením pokličkou. Snad vám to pomůže.

    • Anonym
      Anonym | 14. 11. 2007 09:52

      Zní to zajímavě... a peče se to zakryté? Díky za odpověď

    • Ivana Samcová
      Ivana Samcová | 26. 2. 2007 10:37

      Blanko, mám radost a nosánek nahoru.

    • Blanka V.
      Blanka V. | 26. 2. 2007 08:13

      Tak jsem vyzkoušela a u nás tento recept zabodoval. Ochutila jsem bazalkou a králík by klidně snesl i jiné koření. Ivko, píši 1.

    • Ivana Samcová
      Ivana Samcová | 25. 2. 2007 14:34

      Mléko je 1 litr /i více/, česneku má být alespoň 1dl. Ivana

    • Lucie
      Lucie | 25. 2. 2007 13:06

      Má to být litr nebo dc toho mléka? Děkuji za odpověď

    • Ivana Samcová
      Ivana Samcová | 23. 2. 2007 17:44

      Stando, nemám proč se zlobit. Prostě vám to nechutnalo. Mě tato úprava králíka opravdu nadchla, proto jsem tento recept sem dala. Každému prostě chutná něco jiného. Z toho se nestřílí, jen škoda jídla. Zdravím. Ivana

    • Stando
      Stando | 23. 2. 2007 10:52

      skúšal som tento recept, ale nič zvláštne skvôr sklamanie. Sú tu ďaleko lepšie recepty na králika, dúfam, že sa autorka na mňa nenahnevá. skvôr by som skúsil použiť pretlačený cesnak. Možno som nepochopil technológiu receptu, ale neni to ono.

    • Ivana Samcová
      Ivana Samcová | 3. 2. 2007 16:36

      Paní Jano, taky jsem se bála. Takto s mlékem jsem nic nepekla. Přiznám se, že celou dobu pečení, jsem ale kontrolovala, jestli to mléko přece jen něco neudělá, ale bylo to v pohodě. Králíka jsem pro jistotu pekla v mém oblíbeném kastrolu železňáku /je těžký a vevnitř zvláštně tmavě modrá lesklá barva, bohužel nevím, co to je - zatím se v něm nikdy nic nepřipálilo/. Jen nahoře zůstala tenká obroučka nápeku, jinak naprosto nic. Doufám, že se vám to taky podaří a hlavně, bude chutnat. Zdravím. Ivana

    • Jana V.
      Jana V. | 23. 1. 2007 01:59

      Když já mám strach,že se to mléko připálí.

    • Ivana Samcová
      Ivana Samcová | 15. 1. 2007 14:03

      Díky za informaci, večer jsem to chtěla hledat. Koupím na neděli kotlety a vyzkouším. Zdravím, mějte se hezky.

    • Marie Horáková
      Marie Horáková | 15. 1. 2007 10:36

      Ivanko, já jsem ten recept sem nedávala, jen ho pod tímto názvem znám, ale je to v podstatě stejné, jen dávám cca 1 kg vepřových libových vykostěných kotlet.

    • Ivana Samcová
      Ivana Samcová | 15. 1. 2007 10:18

      Česnek je opravdu vcelku, jen oloupaný. Krásně změkne pečením. Recept je opravdu výborný, doufám, že vám bude taky chutnat. Večer, jak se to rozleželo, to bylo ještě lepší. Říkala jsem si, že příště bych k normální soli přidala i nějakou ochucenou směs. Na to vepřové se určitě podívám. Ivana

    • Marie Horáková
      Marie Horáková | 15. 1. 2007 10:02

      Já znám tento recept s vepřovým masem - je to Italská vepřová pečínka na mléce - a tam jsou stroužky v celku, jen oloupané, jak uvádí paní Samcová. Je to výborné, až budu mít králíka, tak zkusím s ním.

    • inka machackova
      inka machackova | 15. 1. 2007 09:44

      ten česnek má být prolisovaný?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
    Maso Králičí Oběd Pečení Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Králík Mléko Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Řízečky naruby

    Řízečky naruby

    Cizrna s kuřecím masem

    Cizrna s kuřecím masem

    Cookies z ovesných vloček

    Cookies z ovesných vloček

    Masový vývar s petrželovými noky

    Masový vývar s petrželovými noky

    Halušky se špenátem

    Halušky se špenátem

    Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po italsku

    Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po…

    Jidáše - medové

    Jidáše - medové

    Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím

    Vepřová pečeně s houskovými knedlíky…

    Ledový salát jako příloha

    Ledový salát jako příloha

    Doporučujeme

    40 minut
    Makové kytky s citronem

    Makové kytky s citronem

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    96
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    28
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    27
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    26
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    24
    Palačinky
    Palačinky

    Zajímavé články

    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    AHA.cz Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    AHA.cz Deník Aha! 26.1.2021

    Deník Aha! 26.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz Malé černé, třpytivé i vánoční koktejlky: Jak se slavnostně obléct na Štědrý den?

    Malé černé, třpytivé i vánoční koktejlky: Jak se slavnostně obléct na Štědrý den?

    Ženy.cz Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Maminka.cz 7 nečekaných způsobů, jak malé dítě vyznává lásku rodičům

    7 nečekaných způsobů, jak malé dítě vyznává lásku rodičům

    Reflex.cz Vladimír Mertlík: Pražský hrad jako eldéenka

    Vladimír Mertlík: Pražský hrad jako eldéenka

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady I v zimě můžete pěstovat bylinky

    I v zimě můžete pěstovat bylinky

    • Recepty.cz
    • Francouzský králík v česnekovém sosu
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí