Francouzské brambory II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Martuschka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g brambory Vařených
    • 300
      g kabanos Slovenský
    • 6
      ks vejce
    • 200
      ml mléko
    • čubrica

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kabanos nakrájíme na kostičky a přidáme k bramborám. Osolíme, opepříme a přidáme čubricu. Pekáč vymažeme sádlem nebo olejem, směs dáme do pekáče a uhladíme.
2
Pečeme v troubě na 180 °C. Vejce rozšleháme s mlékem. Až jsou brambory růžové, zalijeme je vejci a dopečeme. Vhodné jako oběd i jako večeře.

Komentáře k receptu

  • noname
    noname |

    4. 8. 2012 15:13

    pražské brambory! ;-)

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    10. 2. 2004 19:55

    Je směs koření používaná především na Balkáně ke kořenění salátů, roženění masa a dalších masových specialit, luštěninových polévek a zeleninových jídel. Lze ji přidat do pomazánek, sýrů a másla. Je vhodná k dochucení různých pokrmů, ale i k přímému použití na chléb s máslem a uzeninou. Skládá se především ze sušené saturejky, pískavice (řecké seno) dále obsahuje libeček, celer, kukuřičnou mouku a sůl.

  • irena b
    irena b |

    10. 2. 2004 16:32

    Můj dotaz možná bude znít hloupě a nevzdělaně, ale nevím, co je to "čubrica"? Děkuju za odpoveď :-)