• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Fazole mungo s citrónem
    Napište svůj komentář k receptu

    Fazole mungo s citrónem

    autor: MartinV
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Fazole mungo s citrónem
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        miska mungo - klíčky 3-4 lžíce v suchém stavu
      • 1
        ks citronová šťáva
      • 0,50
        lžička česneková pasta
      • 1
        lžička sojová omáčka
      • 1
        hrst sezam pražený - na posypání
      • 1
        lžíce koriandr sekaná nať
      • 1
        lžíce olivový olej

    Postup přípravy receptu

    1
    Mungo naklíčíme do délky klíčku cca 1 cm, nebo použijeme hotový koupený polotovar. Opražíme nasucho sezamové semínko. Smícháme suroviny na salát, posypeme sezamem.
    2
    Česneková pasta (na 1 skleničku od dětské výživy): 2 palice česneku rozebereme, česnek utřeme s 2 lžičky mořské soli. Naplníme skleničku, dolijeme olivovým olejem, promícháme. Skladujeme v lednici. Používáme místo česneku do salátů apod.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Rizoto s citronem

    Rizoto s citronem

    Naklíčené mungo fazole

    Naklíčené mungo fazole

    Tvarohový koláč s citronem

    Tvarohový koláč s citronem

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Olga Růžičková
      Olga Růžičková | 4. 3. 2010 23:37

      Nemám žádnou zkušenost. Poradíme mi prosím, jak mám dát fazole naklíčit?

    • Olga Růžičková
      Olga Růžičková | 4. 3. 2010 23:37

      Nemám žádnou zkušenost. Poradíme mi prosím, jak mám dát fazole naklíčit?

    • MartinV
      MartinV | 18. 8. 2007 17:22

      Věro, díky za tip, určitě vyzkouším... A do jedné várky přidám i koriandr, ten to jistě nezkazí :-)

    • Věra z DC
      Věra z DC | 31. 7. 2007 10:22

      Martine, pokud máte možnost pěstovat česnek, je vynikající pasta ze zelených pomletých česnekových výhonků. Dělám pokud to vyjde každým rokem. Pasta je jemnější než z česneku. Na Váš recept jsem se dostala, protože mám právě v lednici namočené mungo, které pak nechám při pokojové teplotě doklíčit. Díky za vaše zdraví prospěšné recepty :-))

    • MartinV
      MartinV | 2. 6. 2007 18:59

      Erinko, česnekovou pastu dělám alespoň ze 4 palic česneku, nikdy nevydržela déle než 1/4 roku; prostě když mám moc česneku a zkazil by se tak ho takto předzpracuji. Pokud povrch ve skleničce zalijete olivovým olejem, určitě v lednici vydrží 1 rok.Adzuki fazole se narozdíl od munga mají vařit. Jinak jsou výborné vařené adzuki pomleté s křenem, anebo utřené s česnekovou pastou.

    • Erinka
      Erinka | 15. 5. 2007 20:33

      Mungo mi chutná jako hrášek, nespetla jste si to s adzuki? :-)Martine, jak dlouho Vám vydrží ta česneková pasta?

    • Lidka Kábrtová
      Lidka Kábrtová | 31. 1. 2007 10:24

      Naklíčené mungo je moc dobré, chutná jako oříšky, doporučuji :-)

    • MartinV
      MartinV | 31. 1. 2007 01:44

      Mungo používám syrové. Ač je to luštěnina, mungo se vařit nemusí. Je ideální ke klíčení, stejně jako neloupaná červená čočka při pokojové teplotě naklíčí do 2 dnů. Nic proti tepelné úpravě, pouze mi přijde líto „živé mungo“ upalovat :-) Jde o zvyk; salát sám o sobě je výrazný a osvědčil se k čerstvým chlebovým plackám.

    • Ivana Přikrylová
      Ivana Přikrylová | 21. 1. 2007 20:40

      Mungo používáte syrové? Já ho někdy 1 minutu orestuji na oleji, má pak jemnější chuť.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Zdravě i chutně Zelenina Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česneková pasta Citronová šťáva Koriandr Mungo - klíčky Olivový olej Sezam Sojová omáčka
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Velikonoční tvarohový mazanec

    Velikonoční tvarohový mazanec

    Zapečené špagety II.

    Zapečené špagety II.

    Kuřecí mls

    Kuřecí mls

    Medové perníčky III.

    Medové perníčky III.

    Bryndzová pomazánka

    Bryndzová pomazánka

    Svíčková Stroganoff

    Svíčková Stroganoff

    DIA vánočka II.

    DIA vánočka II.

    Patizonová směs - bezmasá

    Patizonová směs - bezmasá

    Babičky škvarkoví šneci

    Babičky škvarkoví šneci

    Doporučujeme

    120 minut
    Banoffee pie

    Banoffee pie

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    27
    Falešná „škvarková" pomazánka
    Falešná „škvarková"…
    24
    Staročeský domácí chléb
    Staročeský domácí chléb
    23
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    21
    Bramboráky
    Bramboráky
    20
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš

    Zajímavé články

    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře:…
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste kapustové s domácí kaší
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste…
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez zbytečných éček
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez…
    Kočičí svatba: Uvařte si staročeskou dobrotu z jižních Čech
    Kočičí svatba: Uvařte si staročeskou dobrotu z…

    Sledujte nás

    AHA.cz Strach o Jágra: Co se děje?

    Strach o Jágra: Co se děje?

    AHA.cz Diváci v úleku ze Šípa! Tohle prostě není ON?!

    Diváci v úleku ze Šípa! Tohle prostě není ON?!

    AHA.cz Deník Aha! 15.1.2021

    Deník Aha! 15.1.2021

    Dáma.cz Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Dáma.cz Malé černé, třpytivé i vánoční koktejlky: Jak se slavnostně obléct na Štědrý den?

    Malé černé, třpytivé i vánoční koktejlky: Jak se slavnostně obléct na Štědrý den?

    Ženy.cz Nenáviděné i zbožňované boty se vrací! Jaký se nosí tvar?

    Nenáviděné i zbožňované boty se vrací! Jaký se nosí tvar?

    Maminka.cz Představy vs. realita. Vánoční fotky dětí, které se tak úplně nepovedly

    Představy vs. realita. Vánoční fotky dětí, které se tak úplně nepovedly

    Reflex.cz Nejvzácnější sečná zbraň v Česku: Japonský císařský meč má hodnotu několika milionů. Jak se sem dostal?

    Nejvzácnější sečná zbraň v Česku: Japonský císařský meč má hodnotu několika milionů. Jak se sem dostal?

    E15.cz OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    Abecedazahrady Jak prát bílé ručníky a povlečení, aby zůstaly bílé

    Jak prát bílé ručníky a povlečení, aby zůstaly bílé

    • Recepty.cz
    • Fazole mungo s citrónem
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí