Farský perník vánoční

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: 25

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g hladká mouka
    • 250
      g cukr krystal
    • 2
      ks vejce
    • 125
      g hera
    • 250
      g med
    • 3
      lžíce kakao 2 - 3
    • 100
      g rozinky
    • 150
      g ořechy krájené
    • 5
      lžíce hnědý rum
    • jedlá soda vrchovatá lžička sody
    • perníkové koření
    • 100
      g kandované ovoce nadrobno
    • 200
      g čokoláda nakrájená hořká, nebo na vaření.Až 300g

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve vodní lázni rozpustíme heru, nebo kdo chce může dát máslo, s medem, cukrem a kakaem, přidáme vejce a zašleháme. Na vále spojíme tuto hmotu s ostatními surovinami v těsto. Necháme den odpočinout v chadu. Pak rozválíme pláty asi 5 mm silné, vykrájíme tvary a upečeme na papíru. Ještě horké potíráme vajíčkem, nebo vychladlé polevou.
2
Nutno péci předem alespoň 10 dní, aby změkly. Pekla jsem vloni a byly výborné. Recept jsem převzala z časopisu Receptář.

Komentáře k receptu

  • já
    |

    3. 12. 2010 18:37

    1, jo na kolika stupních ? 2.jak dlouho ? 3.proč potřít vajíčkem ? díky

  • Anna Vobroučková
    Anna Vobroučková |

    30. 11. 2009 12:41

    čokoládu dát na kousky do těsta

  • Eva Červenková
    Eva Červenková |

    29. 11. 2009 11:00

    co s tou čokoládou, má se také rozpustit v lázni?

  • recepty 73
    recepty 73 |

    27. 11. 2009 10:22

    Tak tohle se mi líbí!

Poslední navštívené:

Abecední seznam: