• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Evčiny jahodové řezy
    Napište svůj komentář k receptu

    Evčiny jahodové řezy

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 2
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Evčiny jahodové řezy
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • piškot
      • 6
        vejce
      • 210
        g cukr
      • 1
        lžíce hnědý rum
      • 30
        g kakao
      • 160
        g polohrubá mouka
      • 60
        g ořechy
      • 1
        balíček prášek do pečiva
    • náplň
      • 1
        sklenice jahody
      • 4
        lžíce maizena
      • 250
        g máslo
      • 100
        g moučkový cukr
      • čokoládová poleva

    Postup přípravy receptu

    1
    Piškot: vejce, mletý cukr, rum a kakao ušleháme a pomalu přidáváme mouku, nasekané ořechy a prášek do pečiva. Směs vlejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 15 minut (zkoušíme špejlí, zda je těsto hotové).<BR>Náplň: maizenu uvaříme v jahodové šťávě a necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem a s vychladlou maizenou smícháme na krém, do kterého nakonec vmícháme na kousky nakrájené jahody. Nakonec polejeme čokoládovou polevou a necháme v lednici ztuhnout.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Jahodové řezy

    Jahodové řezy

    Jahodové řezy V.

    Jahodové řezy V.

    Jahodové řezy IV.

    Jahodové řezy IV.

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Simča S.
      Simča S. | 2. 4. 2011 15:42

      Lenko - trochu tě doplním: Maizena je kukuřičný škrob, kdežto Solamyl je jemný braborový škrob. Já tedy po pravdě neřeším, který je v receptu uveden, pro mne škrob jako škrob a používám ten, co mám právě doma.... Simča S.

    • lenka.hrabkova | 2. 4. 2011 12:20

      Maizena je škrobová moučka, tedy v česku známá spíše jako Solamyl..

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 21. 4. 2008 06:26

      Jen jsem si dovolila napsat odpověď na dotaz paní Blanky-"čím nahradit maizenu".

    • Mitril
      Mitril | 20. 4. 2008 15:41

      buchta výborná.maizena nebyla vubec treba,vanilkový pudink s vlastními zmrazenými jahodami.number 1.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 19. 4. 2008 16:06

      Maizena je výborná na zahusťovanie nielen sladkých štiav a pod, ale aj na zahusťovanie polievok, omáčok, marinuje sa v nej s inými ingredienciami dobre mäso na čínske jedlá a pod. Takže ju mám stále doma. Mám pocit, že maizena sa asi v slovenskej kuchyni používa oveľa viac ako v českej.

    • Mirka P.
      Mirka P. | 19. 4. 2008 14:33

      Maizenu doma běžně nemám a kvůli čtyřem lžicím v tomto receptu bych ji pravděpodobně nekoupila. To bych radši použila ten ten jahodový nebo vanilkový puding, který mívám pořád, jak radí paní Zdena z JM.

    • Alena
      Alena | 19. 4. 2008 09:19

      Maizenu nájdete v obchode pri pudingoch v žlt ej škatuľke, lenže nám ju Dr. Oetker vtipne premenoval na GUSTIN - pod tým jemný kukuričný škrob :-)Tiež som nedávno dcére hovorila, že ešte vezmeme maizenu..... nemohla ju v regále za svet nájsť a keď som ja siahla po Gustine, tak pozerá - že veď to nie je maizena :-)Ale je....... na zahusťovanie výborná a na zahustenie jahodovej šťavy rozhodne lepšia ako puding, inak recept poznám už veľmi dávno od mojej svokry a chutí nám stále

    • Tereza J.
      Tereza J. | 19. 4. 2008 08:45

      Zdenička, máte pravdu, ale načo nahrádzať v recepte niečo, čo je bežne v obchode dostať ?

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 18. 4. 2008 07:11

      Není nic jednoduššího, než dát pudinkového prášku víc, než je napsáno v návodu. Ale to už jsem Blance přece radila ve svém prvním příspěvku.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 18. 4. 2008 06:55

      Zdenička, nechcem sa hádať, v chuti to nikto nepozná, to je pravda, ale v hustote je to rozdiel.

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 18. 4. 2008 06:34

      Blanko, ten pudink můžete úplně klidně použít. Je to sice rozdíl škrob a pudink, ale v krému, který bude mít jahodovou chuť nikdo nepozná, jestli jste použila škrob nebo pudink.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 17. 4. 2008 21:16

      Ospravedlňujem sa, chcela som napísať Blanka :)))

    • Tereza J.
      Tereza J. | 17. 4. 2008 20:47

      Klanka, maizena je škrob, niekedy mal takýto názov. Takže poži zemiakový alebo kukuričný škrob, ktorý nájdeš bežne v obchode bez ohľadu na názov. Nepoužívaj puding, je to rozdiel.

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 17. 4. 2008 14:17

      Já bych použila klidně vanilkový nebo jahodový pudink.Odměřila bych si, kolik bude šťávy z kompotu a dala bych pudinkového prášku o trochu víc, než je napsáno v návodu na přípravu.

    • Blanka Soukalová
      Blanka Soukalová | 17. 4. 2008 13:26

      Čím mohu nahradit maizenu? Díky za odpověď

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Řezy Dopolední svačina Pečení Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr Hnědý rum Jahody Kakao Maizena Máslo Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Celerová pomazánka s vejcem

    Celerová pomazánka s vejcem

    Dědovy pikantní brambůrky

    Dědovy pikantní brambůrky

    Bazalkové kuře s ořechy

    Bazalkové kuře s ořechy

    Houskový knedlík

    Houskový knedlík

    Zeleninový salát se sýrem

    Zeleninový salát se sýrem

    Limetkový cheesecake s borůvkami

    Limetkový cheesecake s borůvkami

    Kuřecí paličky s rajčaty a paprikou

    Kuřecí paličky s rajčaty a paprikou

    El Paso Kořenící směs na fajitas/tortillas

    El Paso Kořenící směs na fajitas…

    Jednoduché ovesné sušenky

    Jednoduché ovesné sušenky

    Doporučujeme

    50 minut
    Pohár red velvet s borůvkami

    Pohár red velvet s borůvkami

    30 minut
    Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

    Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

    30 minut
    Toskánská polévka

    Toskánská polévka

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    20 minut
    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    20 minut
    Panna cotta s granátovým jablkem

    Panna cotta s granátovým jablkem

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    Poslední sledované recepty

    50
    Palačinky
    Palačinky
    38
    Bramboráky
    Bramboráky
    23
    Toskánská polévka
    Toskánská polévka
    23
    Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
    Těstoviny se smetanovou…
    22
    Buchty - těsto z domácí pekárny
    Buchty - těsto z domácí…

    Zajímavé články

    „Mami, co bude dnes k jídlu?“ Těchto 5 receptů vás zachrání v pracovním týdnu
    „Mami, co bude dnes k jídlu?“ Těchto 5 receptů…
    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí vám dvě suroviny!
    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí…
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro piškotový, opilý, zmrzlinový a další
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro…
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová…
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…

    Sledujte nás

    AHA.cz Pikantní odhalení! Bartošová se Štaidlovi pomstila aférou s kolegou

    Pikantní odhalení! Bartošová se Štaidlovi pomstila aférou s kolegou

    AHA.cz FREJOVÉ KOLAPS! PÁD PŘÍMO NA OBLIČEJ!

    FREJOVÉ KOLAPS! PÁD PŘÍMO NA OBLIČEJ!

    AHA.cz Nedělní Aha! 7.3.2021

    Nedělní Aha! 7.3.2021

    Dáma.cz Jaký pes se k vám hodí podle znamení? K Býkům buldok, k Rakům jezevčík

    Jaký pes se k vám hodí podle znamení? K Býkům buldok, k Rakům jezevčík

    Dáma.cz Třináctá komnata Hany Maciuchové: Čím vším si slavná herečka prošla?

    Třináctá komnata Hany Maciuchové: Čím vším si slavná herečka prošla?

    Ženy.cz Český lev 2021: Šaty, které jste v televizi sotva zahlédli!

    Český lev 2021: Šaty, které jste v televizi sotva zahlédli!

    Maminka.cz 7 nečekaných způsobů, jak malé dítě vyznává lásku rodičům

    7 nečekaných způsobů, jak malé dítě vyznává lásku rodičům

    Reflex.cz Babiši, Hamáčku, pod rouškou nouzového stavu zavádíte totalitní manýry. Nechte lidi protestovat

    Babiši, Hamáčku, pod rouškou nouzového stavu zavádíte totalitní manýry. Nechte lidi protestovat

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    • Recepty.cz
    • Evčiny jahodové řezy
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí