Domácí salko

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: 1zuzina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      ml mléko plnotučné
    • 200
      g cukr
    • 40
      g máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr a máslo. Přivedeme prudce k varu. Při varu stáhneme plamen a za neustálého míchání vaříme až do zhoustnutí po dobu cca 20 minut. Záleží na tom, jak husté chceme Salko mít. Pamatujte, že Salko zhoustne, jakmile jej zchladíte.
2
Pokud chceme karamelové Salko, dáme do hrnce nejdříve máslo a cukr, společně necháme zkaramelizovat a až poté pomalu přiléváme mléko. Pak už postupujeme stejně jako u receptu výše.
3
Pokud máte rádi i kakaové mléko Pikao, tak doporučujeme po zhoustnutí prosát do Salka Holandské kakao.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • véna
    véna |

    4. 3. 2017 16:27

    Doporučuji použít plnotučné mléko a vařit 45 minut. ;-)

  • véna
    véna |

    4. 3. 2017 16:25

    Doporučuji použít plnotučné mléko a vařit 45 minut.Pak je to bomba.

  • kristina
    kristina |

    26. 11. 2016 12:15

    já vařila asi 35 minut a je tam jen malinký rozdíl od originálu. sestra teda tvrdí,že je to málo sladké,ale mě se zdá až dost... a másla jsem dala jen 20g. nechala jsem volně vyvhladnout a myslím,že na ten vaječný likér a podobné dobroty,to bude akorát... :-)

  • pavlikovamartina
    pavlikovamartina |

    18. 1. 2015 17:55

    nejdříve mi teklo ale pak jsem dala znovu vařit ještě se lžičkou cukru a už je užasně hustééé mnám ;-)

  • pavlikovamartina
    pavlikovamartina |

    18. 1. 2015 17:40

    ano i já mám jen sladké mléko :-( :-(

  • Alena
    Alena |

    15. 11. 2014 13:30

    mě také ne

  • Alena
    Alena |

    15. 11. 2014 13:29

    také mi to neztuhlo :(

  • Petr
    Petr |

    17. 8. 2014 15:16

    Po 25 minutách vaření, následném zchladnutí mám pouze tekuté hodně sladké mléko, nic jiného.

  • Lucka175
    Lucka175 |

    24. 6. 2014 06:22

    moc dobré

  • Lucka175
    Lucka175 |

    24. 6. 2014 06:20

    vařila jsem asi 30min a bylo to po zchládnutí úplně tuhé neteklo ani trošku, nedala jsem máslo a nechybělo mi tam