• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Domácí povidla
    Napište svůj komentář k receptu

    Domácí povidla

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.4
    hodnotilo: 7
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Domácí povidla
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 3
        kg švestky
      • 1
        kg cukr krystal
      • 1,50
        dl ocet

    Postup přípravy receptu

    1
    Švestky vypeckovat a dát do předem vymazaného hrnce, promíchat s krystalovým cukrem a octem, zakrýt a nechat přes noc odpočinout. Pak se postaví na mírný ohen vaří se asi 4 hod., vůbec nemíchat.
    2
    Po uvaření se hmota rozmixuje a dává se do sklenic, může se sterilovat, ale nemusí.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Hrušková povidla

    Hrušková povidla

    Švestková povidla

    Švestková povidla

    Hrušková povidla

    Hrušková povidla

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • jarka
      jarka | 24. 8. 2015 16:35

      Taky bych se zeptala čím vymazat hrnec. :-D

    • martina
      martina | 8. 9. 2013 10:47

      muzu se zeptat cim vymazat hrnec,dekuji!nikdy jsem to nedelala. :-\ :-)

    • zuzka
      zuzka | 16. 9. 2011 18:09

      povidla jsou užasne teď jsem je dovařila a je to vážně jednoduché kapku naročné ale božíí :-) děkuji za recept

    • ivan
      ivan | 20. 8. 2011 12:10

      to snad nemyslíš vážně :-$

    • Tereza
      Tereza | 7. 8. 2011 22:03

      Povidla jsou mňam (zkoušela jsem je poprvé), jen pár postřehů: vařila jsem z poloviční dávky, hrnec (na začátku téměř po okraj plný) jsem postupně stěhovala z největšího na nejmenší hořák na sporáku. Tu síťku na rozptýlení plamene to asi chce, mně se bez ní na dně hrnce vytvořila docela silná "přivařená" vrstva. Trošku nemile mě překvapilo výsledné množství - z 1,5kg švestek je plná povidel jen jedna krabička od rostlinného másla (500g Perla / Rama apod.) Jestli ještě budou švestky, recept určitě ještě vyzkouším. Díky za něj!

    • venyss venyss
      venyss venyss | 3. 10. 2009 18:37

      Toto je ale vynikající záležitost! Byla jsem nadšená již ze švestkové nutely,a také toto mě velice nadchlo...již nikdy více kupovaná povidla. Zasloužená 1*.

    • Klára Keselyova
      Klára Keselyova | 13. 9. 2009 21:52

      Beatka, som rada. Nemysli si, aj jasom mala úprvýkrát strach a neverila som. Ale odvtedy inak nerobím.

    • Beata Škanderová
      Beata Škanderová | 13. 9. 2009 16:06

      Klári, tak hlásim výsledok. Myslím, že sa lekvár podaril a určite aj vďaka tvojim radám. Ja som ale slivky asi o 23,00 hod. dala do hrnca, zasypala cukrom, zaliala octom a variť som začala až o 6,00 hod.(bála som sa, či mám dobrý hrniec, aby sme v noci nevyhoreli). Ale všetko dopadlo OK. Varila som asi 6 hod. a priznám sa ti, že som, s napätím odokryla pokrievku čo tam uvidím, ale bola som prekvapená. Slivky krásne rozvarené, bolo to trochu riedšie, tak som ich ešte chvíľu povarila, a hotovo. Som nadšená a asi urobím ešte jednu dávku a keďže sa hrniec osvedčil, kľudne to budem variť aj cez noc. Vďaka za rady aj super recept. Dávam 1*.

    • Klára Keselyova
      Klára Keselyova | 11. 9. 2009 13:17

      Aj ten ocot daj len na vrch sliviek.

    • Klára Keselyova
      Klára Keselyova | 11. 9. 2009 13:15

      Beatka, Ja to robím ta, že poobede alebo na večer si pripravím slivky, /umyjem vykôstkujem/ Vytriem kastról, dám slivky,/nemeliem,nekrájam/ na slivky nasypem krišt.cukor,/nepomiešam/ prikryjem a večer, pred tým ako idem spať, zapnem plyn /ja mám tú guľatú sieťovanú mriežku-rozptylovač plameňa/. Nejakú chvílu, 5-6 min. ide na plno, a potom stiahnem na najmenší plameň a idem spať. Ráno, keď sa to odokryje, treba miešať zatiaľ kým lekvar z hustne. To je všetko.Nech sa zadarí. Ohlás sa, ako to dopadlo.

    • Dagmar Dočkalová
      Dagmar Dočkalová | 11. 9. 2009 11:59

      Dělám podle zdejšího receptu pod názvem Povidla v troubě,můžu potvrdit že jsou výborné.

    • Beata Škanderová
      Beata Škanderová | 10. 9. 2009 22:26

      Klárika, ďakujem ti za rady. Dúfam, že toto je už moja posledná otázka, lebo zajtra idem skúsiť robiť. Len potrebujem radu, či to mám dať cez noc odležať ako sa hovorí v recepte alebo to môžem hneď variť? A treba to variť od začiatku na najslabšom plyne, nie je treba dať na plynový horák žiadne tie guťaté mriežky alebo plné platne? (neviem ako sa to presne volá, snáď viete, čo mám na mysli)

    • Klára Keselyova
      Klára Keselyova | 10. 9. 2009 21:10

      Beatka, umyť ano, ale sušiť nesuším. Kým sa vykôstkujú sú odtečené z vody.

    • Beata Škanderová
      Beata Škanderová | 10. 9. 2009 11:02

      Ešte jedna otázka, slivky sa po umytí musia osušiť, alebo sa neumývajú, iba poutierajú?

    • Klára Keselyova
      Klára Keselyova | 9. 9. 2009 14:38

      Ja používam smaltovaný, staršieho typu /klasický/. Musí však mať pokrrievku, ktorá doňho presne zapadá. Beatka, nemusíš sa obávať, nič nepokazíš.Zdravím Klára.

    • Beata Škanderová
      Beata Škanderová | 8. 9. 2009 22:29

      Aký by to mal byť hrniec? Obyčajný, nerezový alebo titanový? Ďakujem za radu a rada vyskúšam, len sa bojím, aby som nezničila nejaký drahý hrniec.

    • PajaP ***
      PajaP *** | 7. 9. 2009 20:45

      Pridala jsem trochu vice cukru a bylo to vyborne! Nepripalilo se, ale muselo to byt v dobrem hrnci.

    • Lenka Filáková
      Lenka Filáková | 16. 9. 2008 16:16

      Pávě jsem dovařila a je výborný.Akorát bych příště dala na kilo cukru 4 kg švěstek,je dost sladký.Já jsem ho vařila 6 hod.bez míchání,potom jsem ho trochu rozmixovala a za stálého míchání dovařila dohusta.Nakonec jsem tam dala trochu rumu.je to mňamka

    • Helena
      Helena | 6. 3. 2008 22:20

      Tyto povidla jsou výborné,dělám je každý rok a vážně se nemusí míchat.Někdo je místo vaření na plotně dává péct do trouby,ale to jsem ještě nezkoušela.

    • Klára Keselyova
      Klára Keselyova | 6. 3. 2008 11:23

      Zásadne nemiešať! Naložiť do hrnca všetko, čo treba, Ja ani cukor so slivkami nepremiešam.Slivky dám do vymazaného hrnca, nie je potrebný ani ole. Stačí ocot, 1-až 1,1/2 dc. Dám slivky, vykôstkované, na to nasypem cukor,Keď sú velmi sladké, ani cukor nieje potrebný.Zakryjem pri uplne miernom ohni 7- až8 hod./zato je to nočný lekvar.Po odkrytí, miešam pri prudkom ohni kým lekvar nezhustne. cca hodinu.Ale akonáhle raz otvoríte a premiešate, už to treba miešať stále.

    • Jana Remková
      Jana Remková | 5. 3. 2008 22:31

      Vařit 4 hodiny a nemíchat?Nepřipaluje se to?Nebo je třeba nějaký speciální hrnec?Já jsem na povidlech zničila docela dost drahý hrnec,který sliboval doživotní záruku a to jsem to míchala!Jana

    • Jana T.
      Jana T. | 2. 3. 2008 21:36

      Povilda dělám už moc a moc dlouho, vždycky to dopadne na výbornou. Hrnec ničím nevymazávám a nedávám žádný ocet. Dávám méně cukru - na 1 kg švestek 0,20 kg cukru. Nemixuju, rozšlehám metlou, případné kousky nám nevadí.

    • Klára Keselyova
      Klára Keselyova | 2. 3. 2008 19:41

      Hrniec sa vymaže olejom.

    • Květa Štěpánková
      Květa Štěpánková | 2. 3. 2008 13:39

      Dotaz: čím vymazáváte hrnec? Děkuji

    • Klára Keselyova
      Klára Keselyova | 1. 3. 2008 21:27

      Ja ho varím tiež, a hovorím tomu "Nočný slivkový lekvar". To preto, že ho postavím, keď idem spať a ráno po raňajkách je hotový.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Sladká jídla Zavařování & nakládání
    Pokrmy Ostatní Sladké Zavařování a nakládání Dopolední svačina Svačina Zavařování Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Ocet Švestky
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Máslová bábovka

    Máslová bábovka

    Plněné bezmasé bramborové knedlíky

    Plněné bezmasé bramborové knedlíky

    Levné a chutné cibulové brambory

    Levné a chutné cibulové brambory

    Rychlý lahodný tvarohový koláč

    Rychlý lahodný tvarohový koláč

    Šneci nejen s tvarohem

    Šneci nejen s tvarohem

    Francouzské bagety (Baguettes)

    Francouzské bagety (Baguettes)

    Pepanovy buřty k pivu

    Pepanovy buřty k pivu

    Okurkový salát na uskladnění

    Okurkový salát na uskladnění

    Máslo s medvědím česnekem

    Máslo s medvědím česnekem

    Doporučujeme

    30 minut
    Lehký bramborový salát

    Lehký bramborový salát

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    30 minut
    Brokolicové karbanátky

    Brokolicové karbanátky

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    90 minut
    Croissanty s mandlovou náplní

    Croissanty s mandlovou náplní

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    Poslední sledované recepty

    25
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    16
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    15
    Plněné papriky s rajskou omáčkou
    Plněné papriky s rajskou…
    14
    Rychlovka z papiňáku
    Rychlovka z papiňáku
    13
    Palačinky
    Palačinky

    Zajímavé články

    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je 12 nejpodivnějších!
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je…
    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho dětství. Takové jste ještě nejedli!
    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho…
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…

    Sledujte nás

    AHA.cz Vondráčková má nový objev? Herec s těžkým osudem

    Vondráčková má nový objev? Herec s těžkým osudem

    AHA.cz Kraus zůstal jako opařený! Ztratila Basiková pud sebezáchovy?

    Kraus zůstal jako opařený! Ztratila Basiková pud sebezáchovy?

    AHA.cz Deník Aha! 2.3.2021

    Deník Aha! 2.3.2021

    Dáma.cz Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Dáma.cz Seriál Ulice: Blance jde o život a Lumír s Ingrid čelí pomluvám

    Seriál Ulice: Blance jde o život a Lumír s Ingrid čelí pomluvám

    Ženy.cz Zlaté glóby 2021: Šaty z červeného koberce i obýváků slavných!

    Zlaté glóby 2021: Šaty z červeného koberce i obýváků slavných!

    Maminka.cz 9krát o bolestech břicha v těhotenství. Víte, co která bolest znamená?

    9krát o bolestech břicha v těhotenství. Víte, co která bolest znamená?

    Reflex.cz V minulém díle jste viděli: Nemůžeme do Afriky, nemůžeme nikam a nikdo za nic nemůže

    V minulém díle jste viděli: Nemůžeme do Afriky, nemůžeme nikam a nikdo za nic nemůže

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum pot: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum pot: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    • Recepty.cz
    • Domácí povidla
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí