Domácí griotka II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Makina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2,5
      l slivovice
    • 1,5
      kg višně
    • 600
      g cukr a třílitrová sklenice od okurek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do sklenice nasypeme višně (nevypeckované), zasypeme cukrem a zalijeme slivovicí. Zamícháme až se cukr rozpustí. Necháme stát (nejlépe někde v teple) aspoň 6 měsíců. Kdo vydrží, moc si pochutná.
2
Já musím vždy připravovat sklenic více, protože manžel chodí ochutnávat už po třech nedělích. Zkoušeli jsme dělat i z třešní, ale není to ono. Višně mají svou specifickou chuť.

Komentáře k receptu

  • Gábina H
    Gábina H |

    27. 2. 2008 11:21

    My zaléváme višně rumem a ještě přidáváme hřebíček a skořïci

  • Markéta Pivoňková
    Markéta Pivoňková |

    20. 2. 2008 11:25

    Ta slivovice tam v konečném výsledku vůbec není cítit. Ale každý má jiné chutě. Já jí dávám, protože si jí dáváme pálit a máme jí tudíž víc a vyjde to levněji. A ty višničky jsou opravdu báječné.

  • Di
    Di |

    19. 2. 2008 15:40

    Já bych asi dala přednost vodce před slivovicí, má mnohem neutrálnější chuť. Slivovice je na můj vkus příliš intenzívní. A když ovocná pálenka, tak raději už rovnou třešňovice. Kdysi jsem něco podobného dělala a výsledek byl opravdu úžasný. I ty nacucané višničky byly skvělé na zdobení moučníků.