Domácí granola s mandlemi a medem

moje hodnocení: 0

4.8

hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      hrnek ovesné vločky
    • 1
      hrnek mandle
    • 0,5
      hrnek kokosová drobenka
    • 0,3
      hrnek lněná semínka
    • 0,5
      lžička sůl
    • 0,5
      lžička skořice - mletá
    • 0,5
      hrnek med
    • 2
      lžíce kokosový olej
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 1
      ks bílek
    • 0,8
      hrnek čokoládové hoblinky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předehřejte troubu na 150 °C. Do misky dejte ovesné vločky, mandle, kokos, lněná semínka, sůl a skořici. Nalijte med, kokosový olej a vanilkový extrakt a dobře promíchejte. V malé misce vyšlehejte vaječný bílek do pěny a vmíchejte jej do připravené müsli směsi.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

2
Rozložte granolu na plech, vyložený pečícím papírem. Pečte po dobu 20 minut, pak vyjměte z trouby a velkou špachtlí, opatrně obraťte velké části granoly a snažte se je neporušit. Otočte plech, vraťte ho do trouby a pečte po dobu dalších 15-20 minut do zlatova.
3
Ke konci pečení granolu častěji kontrolujte, protože med má tendenci rychle hnědnout. Vyjměte z trouby a nechte úplně vychladnout. Nalámejte granolu na kousky o požadované velikosti, promíchejte se sušeným ovocem. Podávat ji můžete s mlékem nebo jogurtem.

RADA: VIDEO, jak na domácí zdravé müsli

4
Do granoly můžete vmíchat také lyofilizované nebo sušené ovoce a nejlépe bude chutnat s lyofilizovanými malinami nebo jahodami. Ty se v jogurtu a mléce nasáknou a budou chutnat stejně, jako čerstvé.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.