Dírkované maso

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jafin

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      kg hovězí maso
    • 3
      ks párky tenké
    • 3
      plátek slanina silnější
    • olej
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • 2
      ks rajčata
    • mouka
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do masa uděláme nožem otvory, do kterých vložíme (prošpikujeme) párky a slaninu (může se použít i kyselá okurka). Maso osolíme, opepříme, ovážeme nití, potřeme ze všech stran olejem a necháme hodinu v ledničce odležet. Potom ho na rozpáleném oleji i s cibulí opečeme ze všech stran, podlijeme vodou a dusíme pod poklicí do měkka. Šťávu zahustíme trochou mouky, přidáme kečup a na kolečka nakrájená rajčata. Maso odkryjeme a ještě asi 20 minut dopékáme v troubě - 200 °C. Maso při dopékání potíráme vydušenou šťávou. Hotové maso nakrájíme na plátky, přelijeme šťávou.
2
Jako přílohu bych volila dušenou rýži nebo brambory.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.